Αρχικήsecurity6 ύποπτοι για hacking σε λογαριασμούς Facebook συνελήφθησαν στο Uyo

6 ύποπτοι για hacking σε λογαριασμούς Facebook συνελήφθησαν στο Uyo

Uyo

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 το Uyo Zonal Office of the Economic and Financial Crimes Commission (EFCC), συνέλαβε έξι ύποπτους που ειδικεύονται στο hacking λογαριασμών Facebook ανυποψίαστων θυμάτων και στην εξαπάτηση ανθρώπων μέσω του καταλόγου επαφών των χακαρισμένων λογαριασμών.

Οι δράστες συνελήφθησαν σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων, που βρίσκεται στην οδό 54 Church Road, στην έξοδο του Calabar Itu Expressway, στο Uyo, στο Akwa Ibom State.

Οι ύποπτοι είναι οι: Lawrence Nnamdi-Mba Ebesike, Prince E. Udeh, Chijioke Victor, Promise Odimba, Ugbor Ifeanyi and Prince Anthony, όλοι ηλικίας μεταξύ 22 και 29 ετών.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, οι ύποπτοι δήλωσαν ότι το διαμέρισμα, που χρησιμεύει ως κατοικία και γραφείο τους, νοικιάστηκε από τον Ebesike, που είναι ο επικεφαλής τους. Δήλωσαν ότι έχουν αποκομίσει περίπου $ 4, 000.00 από το hacking στον κυβερνοχώρο.

Ο Ebesike ομολόγησε το έγκλημά του και έδωσε λεπτομερή περιγραφή του τρόπου διεξαγωγής των δραστηριοτήτων της ομάδας τους στο Facebook. Εξήγησε επίσης ότι η ομάδα έχει και συνέταιρο με έδρα στις Η.Π.Α., που ονομάζεται Benjamin Best, ο οποίος δήλωσε ότι του παρέχει το λογαριασμό στον οποίο τα θύματά του καταβάλλουν τα λύτρα.

Ο Ifeanyi, που πιάστηκε κρυμμένος σε μια ντουλάπα με το laptop του, είναι προπτυχιακός φοιτητής του Abia State University. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του: “Μετά το hacking ενός λογαριασμού στο Facebook, το επεξεργάζομαι ώστε να φαίνεται ότι είναι ο λογαριασμός ενός λευκού άντρα και αρχίζω να κάνω αιτήματα φιλίας σε πολλές λευκές γυναίκες και σταδιακά τις κάνω να με ερωτευτούν. Μετά από δύο εβδομάδες περίπου, τους ζητάω να κλείσουν κάποιο μέρος για διακοπές ώστε να τις επισκεφθώ. Τους ζητάω επίσης να μου στείλουν χρήματα.

Οι Udeh, Victor, Odimba και Anthony έφτιαχναν επίσης παρόμοιους λογαριασμούς και όλοι εκπαιδεύτηκαν από τον Ebesike. Ο Anthony συνελήφθη προσπαθώντας να κρύψει το φορητό του υπολογιστή στη δεξαμενή νερού της τουαλέτας.

Το δικαστήριο θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS