ΑρχικήReviewsTo USB 4 κυκλοφόρησε και υπόσχεται ταχύτητα μεταφοράς μέχρι 40Gbps

To USB 4 κυκλοφόρησε και υπόσχεται ταχύτητα μεταφοράς μέχρι 40Gbps

USB 4

Η επόμενη γενιά του Universal Service Bus, μόλις κυκλοφόρησε επίσημα με τη μορφή του USB 4.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, οι προδιαγραφές του USB 4 μοιάζουν περισσότερο με ένα remake του Thunderbolt 3 της Intel αντί για κάτι καινούριο. Έχει καταφέρει να διπλασιάσει τις ταχύτητες μεταφοράς, φτάνοντας μέχρι και τα 40Gbps μέσω λειτουργίας δύο ζωνών.

Το USB 4 μπορεί ταυτόχρονα να στέλνει δεδομένα σε δύο ξεχωριστές ζώνες, με ταχύτητες 20Gbps σε κάθε μία. Για λόγους σύγκρισης, το USB 3.2 υποστηρίζει λειτουργία δύο ζωνών 20Gbps με ταχύτητα έως και 10Gbps ανά ζώνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπάρχον καλώδιο τύπου C για να πετύχετε λειτουργία δύο ζωνών, αλλά απαιτείται πιστοποιημένο καλώδιο 40 Gbps για να φτάσετε στις ταχύτητες που υπόσχεται η νέα θύρα.

Η ταχύτητα είναι ισοδύναμη με εκείνη που παρέχει το Thunderbolt 3 από το 2017. Ωστόσο, το πλεονέκτημα στην περίπτωση του USB 4 είναι ότι αντιπροσωπεύει μια πλατφόρμα που είναι πιο δημοφιλής από του Thunderbolt και είναι παρούσα σε σχεδόν κάθε καταναλωτική ηλεκτρονική συσκευή που υπάρχει στην αγορά.

Επιπλέον, το USB 4 είναι συμβατό με το Thunderbolt 3, το οποίο χρησιμοποιεί επίσης την ίδια υποδοχή τύπου C. Και είναι συμβατό με προηγούμενες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των USB 3.2 και USB 2.0.

Το νέο USB 4 φέρνει επίσης μια αναβαθμισμένη έκδοση της επέκτασης USB Power Delivery (USB-PD), η οποία υποστηρίζει ρυθμούς φόρτισης μέχρι 100W.

Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που δεν έχει ακόμη οριστεί – η υποδοχή Type-C. Ενώ η υποδοχή Type-C προσφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με την τυπική υποδοχή USB, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε ποια έκδοση του USB υποστηρίζει, κάτι που κάνει τα πράγματα λίγο συγκεχυμένα για τους χρήστες.

Πότε θα λάβω το USB 4 στον υπολογιστή μου;

Το USB 4 έχει κυκλοφορήσει ήδη επίσημα, αλλά οι υπολογιστές με θύρες USB 4 δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Πιθανώς, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020, για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις γρηγορότερες θύρες USB.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS