15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Tomu, το μικροσκοπικό PC ανοιχτού κώδικα που χωράει σε θύρα USB

TomuΥπάρχουν διάφοροι υπολογιστές με τη μορφή USB stick που διατίθενται στην αγορά σε μία ποικιλία τιμών. Ένας από αυτούς που ξεχωρίζει πραγματικά είναι το Tomu – ένας μικροσκοπικός επεξεργαστής ARM, που χωράει απόλυτα στο εσωτερικό της θύρας USB του υπολογιστή σας.

Το Tomu βασίζεται στο microcontroller Happy Gecko EFM32HG309 Arm Cortex-M0+ της Silicon Labs που λειτουργεί στα 25 MHz. Διαθέτει 8 kb μνήμης RAM και 60 kb flash. Παρά το μικρό του μέγεθος, υποστηρίζει δύο LED και δύο πλήκτρα αφής που ελέγχουν τη χωρητικότητα.

Αφού συνδέσετε αυτόν τον μικρό υπολογιστή, μπορείτε να προσομοιώσετε έναν σκληρό δίσκο ή ποντίκι και να στείλετε δεδομένα MIDI. Το Tomu είναι ένα έργο ανοιχτού κώδικα που μπορεί να λειτουργήσει ως Universal Second Factor security token. Το hardware είναι πλήρως τεκμηριωμένο και το bootloader καθώς και ο υπόλοιπος κώδικας είναι προσβάσιμος στο GitHub.

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το USB hub σε διακόπτη τροφοδοσίας για τον υπολογιστή σας. Το Tomu δεν είναι πλήρης υπολογιστής εξαιτίας των περιορισμένων επιλογών εισόδου / εξόδου του, αλλά είναι σίγουρα ένα συναρπαστικό εργαλείο για όσους επιθυμούν να ασχολούνται με υπολογιστές ανοιχτού κώδικα.

Ο Tim Ansell, ο σχεδιαστής του Tomu, λέει ότι το YubiKey 4 Nano είναι η έμπνευση πίσω από αυτόν τον μικροσκοπικό υπολογιστή. Το λογισμικό του εξακολουθεί να απαιτεί βελτίωση, αλλά ο απαραίτητος κώδικας bootloader είναι πλήρης και λειτουργεί.

Μπορείτε να αγοράσετε το Tomu από την Crowd Supply ξεκινώντας από την τιμή των $ 30. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε κατά λάθος αυτό το εξαιρετικά μικρό PC, ενώ καθαρίζετε το γραφείο σας!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *