Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking
infosec

Μια ματιά στις πιο διαδεδομένες τεχνικές hacking

Εάν έχετε διαβάσει για ιστορικές μάχες, θα γνωρίζεται ότι δεν έχουν υπάρξει δυο ολόιδιοι εχθροί. Ωστόσο πάντα χρησιμοποιούνται κοινές τεχνικές...
Read More
infosec

Τα online trolls και τα bots στην υπηρεσία των πολιτικών!

Όλοι μας έχουμε ακουστά τα “trolls” (ψεύτικοι λογαριασμοί) του διαδικτύου. Μερικοί από εμάς μπορεί, κατά καιρούς, να έχουμε συναντήσει /...
Read More
infosec

Spectre V2 patch: Μείωση της απόδοσης σε Linux έως και 50%

Πόσες θυσίες είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε για να σιγουρευτείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής? Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστών που...
Read More
infosec

Apple: Τα security updates σας προστατεύουν από IDN homograph attacks

Πόσο συχνά αναβαθμίζετε τις Apple συσκευές σας; Σε περίπτωση που αμελείτε τις αναβαθμίσεις, ανατρέξτε τώρα στο κινητό σας και κάντε άμεσα...
Read More
infosec

Instagram: Bάζει τέλος στα third-apps και τους ψεύτικους followers

Στον κόσμο του Instagram, οι δημοφιλείς σε όλους «influencers» δεν κρύβουν πλέον, πως αγοράζουν τους ακόλουθους, τα likes και τα...
Read More
Latest Posts

Χρησιμοποίησε τον υπολογιστή σου Like a Pro!

Πολλοί από εμάς μπορεί να θεωρούμε τους εαυτούς μας experts σε θέματα τεχνολογίας, αλλά υπάρχουν πάντα νέοι τρόποι να ακονίσουμε τις ικανότητές μας στον υπολογιστή.

Ας δούμε μαζί μερικά κολπάκια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας τα οποία, αν δεν ξέρετε, θα σας κάνουν τη ζωή ευκολότερη.

υπολογιστή

  1. Κλείσατε, άθελα σας, μια καρτέλα στο browser την οποία χρειάζεστε; Απλά πατήστε Ctrl + Shift + T για να ανοίξετε ξανά την πιο πρόσφατα κλειστή καρτέλα και να επιστρέψετε σε αυτό που κάνατε (Cmd + Shift + T σε Mac).
  2. Πως μπορείτε να μετακινήσετε ένα παράθυρο όταν χρησιμοποιείτε πολλαπλές οθόνες; Πατώντας το πλήκτρο Shift + Windows Key + βέλη το παράθυρο θα μεταβεί σε όποια οθόνη του δείξετε με τα βελάκια.
  3. Αρχεία προστατευμένα με κωδικό πρόσβασης. Ένας απλός τρόπος για να κλειδώσετε την πρόσβαση σε ορισμένα αρχεία είναι να δημιουργήσετε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο. Πιθανότατα να έχετε ήδη εγκαταστήσει ένα αντίγραφο 7-Zip, WinRAR, ή The Unarchiver (Mac). Δημιουργήστε ένα νέο αρχείο, επιλέξτε να κρυπτογραφήσετε τα περιεχόμενά του και να τα προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης.
  4. Στο υπολογιστή σας, όλα τα λάθη συγχωρούνται… ή μάλλον, διορθώνονται. Μπορείτε πολύ εύκολα να επαναφέρετε τη τελευταία σου ενέργεια πατώντας Ctrl + Z.
  5. Το ξέρατε ότι μπορείτε να κάνετε pause ένα βίντεο στο YouTube με το πάτημα ενός κουμπιού; Απλά μπορείτε να πατήσετε το space ή το  K για παύση, ενώ τα J και L θα προχωρήσουν 10 δευτερόλεπτα προς τα πίσω / προς τα εμπρός. Το M λειτουργεί για σίγαση. Εξαιρετικά βολικό.

Ελπίζουμε, αν δεν γνωρίζατε κάποιο από τα παραπάνω κολπάκια, να σας φανούν χρήσιμα!

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *