ΑρχικήinetMicrosoft και Intel δημιουργούν πρότυπα για πτυσσόμενα laptop

Microsoft και Intel δημιουργούν πρότυπα για πτυσσόμενα laptop

Microsoft

Σύμφωνα με μία τελευταία αναφορά, δύο μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, η Microsoft και η Intel, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ορίσουν ορισμένα πρότυπα για τους πτυσσόμενους φορητούς υπολογιστές.

Η Microsoft συνεργάζεται ήδη με την Intel, για να ορίσει κανόνες για φορητούς υπολογιστές με διπλή οθόνη. Πρόκειται για συσκευές που διαθέτουν μια δεύτερη οθόνη πάνω από το πληκτρολόγιο. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη καταλάβει ποια είναι ακριβώς η χρησιμότητά της, ωστόσο μία δεύτερη οθόνη θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους δημιουργούς βίντεο και τους gamers.

Για παράδειγμα, η ίδια η Intel παρουσίασε το πρωτότυπο Honeycomb Glacier, ενώ η Microsoft εργάζεται σε μια αναδιπλούμενη συσκευή Surface που έχει φημολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Σχετικά με τα πρότυπα που θέλουν να θεσπίσουν οι εταιρείες για τους πτυσσόμενους υπολογιστές, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες. Ίσως, η Microsoft και η Intel να θέλουν να προτείνουν προδιαγραφές που αφορούν στον επεξεργαστή (x86 ή ARM), την ελάχιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την υποστήριξη για γραφίδα κλπ.

Υπάρχουν πτυσσόμενοι φορητοί υπολογιστές;

Η Lenovo είναι αυτή που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα την πιο ρεαλιστική ιδέα ενός πτυσσόμενου υπολογιστή, νωρίτερα αυτό το έτος. Διαθέτει οθόνη LCD 2K OLED 13 ιντσών και διπλώνει σαν βιβλίο, δημιουργώντας μια πτυχή κατά μήκος της οθόνης.

Έχοντας αφαιρέσει το πληκτρολόγιο από την συσκευή, το πιο σημαντικό κομμάτι φαίνεται ότι είναι η διεπαφή χρήστη. Το λογισμικό μίας τέτοιας συσκευής πρέπει να λειτουργεί όπως η οθόνη αφής σε ένα smartphone ή tablet, προκειμένου να είναι εύχρηστη.

Όπως και να έχει, η δημιουργία προτύπων για ένα πεδίο που δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα, φαίνεται σαν μία κάπως βιαστική κίνηση. Δεν υπάρχουν ακόμα στο προσκήνιο πτυσσόμενες συσκευές που να είναι διαθέσιμες στο κοινό και ακόμα και οι επιλογές διπλής οθόνης που είναι διαθέσιμες, έχουν μεγάλο κόστος για τον μέσο καταναλωτή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS