ΑρχικήinetΤο νέο κομψό laptop της Lenovo για εργασία και gaming

Το νέο κομψό laptop της Lenovo για εργασία και gaming

laptopΆνδρες με κοστούμια – αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας, όταν αναφερόμαστε στο laptop ThinkPad της Lenovo.

Ειδικότερα, η premium σειρά ThinkPad X1, με κομψή επαγγελματική εμφάνιση, ελαφρύ και ανθεκτικό πλαίσιο και μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, φαίνεται να έχει φτιαχτεί για υψηλόβαθμα στελέχη.

Το νέο X1 Extreme αναβαθμίζει τη σειρά με έναν 15 ιντσών form factor. Είναι επίσης το πρώτο στη συγκεκριμένη σειρά, που περιλαμβάνει μια ειδική κάρτα γραφικών της Nvidia.

Όπως άλλα ThinkPads, το Extreme έχει ματ μαύρο φινίρισμα. Είναι λείο αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει, όταν το κρατάτε. Με πάχος περίπου 18 χιλιοστά, είναι σχετικά λεπτό. Ζυγίζει 1,7 κιλά – αρκετά εύχρηστο για laptop 15 ιντσών και ελαφρύτερο από το ανταγωνιστικό Apple MacBook Pro (1,8 κιλά).

Τέσσερα στρώματα ινών άνθρακα ενισχύουν το καπάκι, το οποίο είναι και σχετικά εύκαμπτο. Για την καλύτερη διάχυση της θερμότητας, που παράγεται από το graphics chip, το κάτω μέρος του Extreme είναι τώρα κατασκευασμένο από αλουμίνιο αντί για ίνες άνθρακα.

Τα ThinkPads είναι γνωστά για τα πληκτρολόγιά τους. Το ίδιο θα ισχύει και για το Extreme. Το πληκτρολόγιο θα είναι αφής και θα έχει οπίσθιο φωτισμό.

Η Lenovo δεν τοποθέτησε αριθμητικό πληκτρολόγιο, παρόλο που αυτό είναι εφικτό για ένα laptop 15 ιντσών. Ως εκ τούτου, υπάρχει αρκετός χώρος για σημαντικά πλήκτρα όπως το Backspace, το Enter και το Shift.

Το κόκκινο pointing stick εξακολουθεί να υπάρχει στη μέση του πληκτρολογίου για όσους προτιμούν αυτό το κλασικό εργαλείο εισαγωγής.

Στα δεξιά του πληκτρολογίου υπάρχει ένας τετράγωνος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος. Υπάρχει επίσης η επιλογή να χρησιμοποιήσετε το πρόσωπό σας, για να ξεκλειδώσετε το laptop, μέσω της υπέρυθρης κάμερας πάνω από την οθόνη.

Δεν χρειάζονται dongles για το Extreme, καθώς έχει πολλές θύρες, παλιές και νέες. Οι καινοτόμοι θα χαρούν με τις δύο θύρες USB Type-C Thunderbolt 3, ενώ οι πιο παραδοσιακοί θα βρουν τη θύρα HDMI και τις θύρες USB Type-A πολύ βολικές. Υπάρχει επίσης ένας reader καρτών SD και έξυπνων καρτών.

Το laptop χρησιμοποιεί το ιδιόκτητο power connector της Lenovo και όχι USB Type-C, για φόρτιση. Ο power adaptor είναι 135 W, πιο μεγάλος δηλαδή από το συνηθισμένο.

Το graphics chip Nvidia GeForce GTX 1050 Ti είναι αρκετά καλό για τα περισσότερα παιχνίδια. Βοηθά επίσης στο ότι το laptop χρησιμοποιεί επεξεργαστή hexa core Intel Core i7, που έχει σχεδιαστεί για gaming και workstations.

Στο σύστημα αναφοράς PCMark 10, το Extreme σημείωσε 4.823 μονάδες, που σημαίνει ότι το laptop κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά σε σχέση με το gaming και την εκτέλεση καθηκόντων workstation.

Με μια μεγάλη μπαταρία 80 watt/hour, το Extreme λειτουργούσε επτά ώρες και 40 λεπτά κατά τη δοκιμή μπαταρίας video-loop. Αυτό είναι εντυπωσιακό για ένα laptop 15 ιντσών.

Συμπέρασμα: Εκείνοι που θέλουν περισσότερη απόδοση από τους υπολογιστές εργασίας τους, θα ευχαριστηθούν με το ελαφρύ αλλά ικανό ThinkPad X1 Extreme.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS