ΑρχικήinetΤο Facebook κόβει τα likes; Η ζωή χάνει το νόημα της;

Το Facebook κόβει τα likes; Η ζωή χάνει το νόημα της;

Το Facebook θα μπορούσε σύντομα να αρχίσει να κρύβει το Like counter στο News Feed για να προστατεύσει τους χρήστες από την ζηλοφθονία και να τους αποτρέψει από την αυτολογοκρισία.

Facebook

Το Instagram το δοκιμάζει ήδη σε 7 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά και της Βραζιλίας, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα μήνυμα με μερικά ονόματα κοινών φίλων που έχουν κάνει like αντί του συνολικού αριθμού. Η ιδέα είναι να αποτρέψουν τους χρήστες από τον αρνητικό σχολιασμό των άλλων που ενδεχομένως να αισθάνονται μειονεκτικά εάν τα posts τους δεν παίρνουν τόσα πολλά likes. Θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει τους χρήστες από το να διαγράφουν posts που θεωρούν ότι δεν παίρνουν αρκετά likes.

Αν και το Facebook επιβεβαίωσε στην TechCrunch ότι πρόκειται να εξετάσει την αφαίρεση του Like counts, ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί η πρακτική. Η εταιρεία αρνήθηκε να μοιραστεί τα αποτελέσματα από τις δοκιμές απόκρυψης των likes στο Instagram. Εάν αποφασίσει να προχωρήσει με μια δοκιμή πιθανότατα να το έκανε σταδιακά και να την σταματούσε εάν πρόκειται να βλάψει σημαντικά τη χρήση ή τα έσοδα από διαφημίσεις.

Το test μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα όπως θεωρείται ότι συνέβη με το Instagram. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόκρυψη των likes στο Instagram πραγματοποιήθηκε σε Καναδά, Βραζιλία,  Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία, Ιρλανδία και Ιαπωνία.

likes

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η πολιτική αυτή μπορεί να έχει θετικές ή αμελητέες επιπτώσεις στην κοινή χρήση ενώ θα βοηθήσει στην ψυχική υγεία των χρηστών.

Το Facebook έχει σταδιακά μετατραπεί στο κοινωνικό δίκτυο που οι χρήστες επιλέγουν για την κοινοποίηση εκδηλώσεων όπως γάμους ή νέες θέσεις εργασίας, ενώ το Instagram και το Snapchat αναλαμβάνουν την καθημερινή κοινή χρήση.

Η αφαίρεση των like count, θα μπορούσε να ασκήσει λιγότερη πίεση στους χρήστες και να τους ενθαρρύνει να μοιράζονται πιο ελεύθερα και συχνά. Θα μπορούσε επίσης να συγκαλύψει τη δυνητική πτώση της δημοτικότητας του Facebook καθώς οι χρήστες μεταβαίνουν σε άλλες εφαρμογές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS