ΑρχικήsecurityInstagram: Νέες phishing επιθέσεις πιο μελετημένες από ποτέ!

Instagram: Νέες phishing επιθέσεις πιο μελετημένες από ποτέ!

Πρόσφατα, οι ερευνητές της Sophos, ανακάλυψαν μια όχι και τόσο συνηθισμένη καμπάνια phishing που στοχεύει αυτή τη φορά στους χρήστες του Instagram.

Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν τη λήψη ενός φαινομενικά αυθεντικού email επαλήθευσης. Εκεί το email στην ουσία προτρέπει τον χρήστη να κάνει κλικ στο link που βλέπει και μεταφέρεται σε μια ψεύτικη login σελίδα του Instagram. Αυτός είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος κλοπής των credentials.

phishing

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Sophos, όλη αυτή η διαδικασία είναι 100% ψεύτικη. Κάτι που αποδεικνύει αυτό που κανείς δε θέλει να παραδεχτεί, ότι οι hackers αυτή τη φορά σκέφτηκαν καλά τις κινήσεις της phishing επίθεσής τους. Οι ερευνητές έσπευσαν να σχολιάσουν και την όψη του μηνύματος. Εκτός από κάποια λάθη στα σημεία στίξης, το μήνυμα ήταν προσεγμένο και πολύ πειστικό, ώστε να μην κινήσει υποψίες. Το ίδιο συνέβη και με την ψεύτικη login σελίδα του Instagram.

Αυτό που καθησύχασε και όποιους μπορεί να είχαν κάποια αμφιβολία, ήταν το μικρό λουκέτο που βρίσκεται στο URL και ήταν πράσινο. Αυτό που πολλοί δείχνουν να μη γνωρίζουν, είναι ότι το σύμβολο, υποδεικνύει, ότι η σύνδεση με το site είναι ασφαλής μεν, όμως δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο της σελίδας.

phishing

Οι ερευνητές της Sophos συμβουλεύουν τους χρήστες, να είναι πάντοτε όσο το δυνατόν περισσότερο ενημερωμένοι αλλά και υποψιασμένοι για τα σημάδια που μπορεί να τους δώσουν πληροφορίες, ενώ δίνουν τα credentials για τη σύνδεσή τους. Ακόμη, οι ειδικοί ζητούν από τους χρήστες να αποφεύγουν τη σύνδεση μέσω ύποπτων emails που ζητούν εξουσιοδότηση και να προτιμούν αντιθέτως να συνδέονται όπως πάντα χειροκίνητα μόνοι τους είτε από το εκάστοτε app ή από το επίσημο site.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι όσο καλά κι αν είναι στημένη μια τέτοια phishing απάτη, αρκεί μια δεύτερη σκέψη και κάποια απλά βήματα για να προλάβουμε μια επίθεση που οι συνέπειές της θα μπορούσαν να μείνουν για καιρό!

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS