ΑρχικήsecurityTwitter: Ο λογαριασμός του Jack Dorsey παραβιάστηκε από hackers

Twitter: Ο λογαριασμός του Jack Dorsey παραβιάστηκε από hackers

TwitterΧθες κάποιοι hackers χάκαραν το λογαριασμό του διευθύνοντα συμβούλου του Twitter, Jack Dorsey, και έκαναν tweets και retweets με προσβλητικό και ρατσιστικό περιεχόμενο. Η ομάδα, που κρύβεται πίσω από την επίθεση, λέγεται Chuckle Squad.

Τα προσβλητικά tweets έμειναν στην πλατφόρμα για λίγη μόνο ώρα. Σταδιακά άρχισαν να αφαιρούνται και τώρα δεν υπάρχει κανένα από αυτά.

Μιάμιση ώρα μετά την επίθεση, το Twitter εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία έγραφε: “Ο λογαριασμός είναι τώρα ασφαλής και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα συστήματα του Twitter έχουν παραβιαστεί”.

Το Twitter κατηγόρησε την υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας του Dorsey για την επίθεση. Συγκεκριμένα, είπε: “Ο αριθμός τηλεφώνου, που συνδέεται με τον λογαριασμό, παραβιάστηκε λόγω απροσεξίας του παρόχου κινητής τηλεφωνίας”. Έτσι, το Twitter υποπτεύεται ότι οι hackers κατάφεραν να στείλουν τα tweets χρησιμοποιώντας μηνύματα κειμένου.

Απ’ ότι φαίνεται τα tweets ήρθαν μέσω της Cloudhopper. Πρόκειται για μια εταιρεία που χρησιμοποιούσε το Twitter για μια extra βοήθεια από την υπηρεσία SMS της. Χάρη σ’ αυτή, μπορούμε να γράψουμε ένα μήνυμα κειμένου (από τον αριθμό τηλεφώνου που συνδέεται με το λογαριασμό μας στο Twitter) και αυτό το κείμενο να ανέβει στο Twitter. Σε αυτή την περίπτωση, η πηγή του tweet δίνεται ως “Cloudhopper”.

Την περασμένη εβδομάδα, παραβιάστηκαν οι λογαριασμοί πολλών άλλων celebrities. Πολλά από τα θύματα υποστηρίζουν ότι η παραβίαση έγινε μετά από μια SIM swapping επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τους υπαλλήλους της εταιρείας τηλεπικοινωνιών AT & T.

Μετά τις επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ένας εκπρόσωπος της AT & T δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές και έχει φροντίσει για την αποκατάσταση της υπηρεσίας πελατών. Παράλληλα αναζητά αποτελεσματικούς τρόπους ασφάλειας των λογαριασμών. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έκανε κανένα σχόλιο για τη χθεσινή επίθεση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Dorsey πέφτει θύμα hacking. Το 2016, η ομάδα OurMine χάκαρε το λογαριασμό Twitter του Dorsey προκειμένου να διαφημίσει τις υπηρεσίες της. Το tweet περιελάμβανε και ένα βίντεο και link που οδηγούσε στην ιστοσελίδα της OurMine. Η OurMine είχε παραβιάσει τους λογαριασμούς πολλών άλλων CEOs μεγάλων εταιρειών, όπως του Mark Zuckerberg του Facebook και του Sundar Pichai της Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS