ΑρχικήsecurityFortnite παίκτες: Ο νέος στόχος μιας επίθεσης ransomware που ζητάει λύτρα σε...

Fortnite παίκτες: Ο νέος στόχος μιας επίθεσης ransomware που ζητάει λύτρα σε cryptocurrency!

Οι Fortnite παίκτες έχουν γίνει ο νέος στόχος μιας επίθεσης ransomware που καταλαμβάνει τους υπολογιστές και απειλεί να διαγράψει πολλούς φακέλους κάθε δύο ώρες αν δεν πληρώσουν με cryptocurrency. Όπως αναφέρθηκε τον Μάρτιο, το παιχνίδι έχει πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες και ένα online κοινό με περισσότερα από 2 εκατομμύρια ανθρώπους που τους καθιστά έναν πολύ ελκυστικό στόχο για τους hackers.

Fortnite

Open Source Program Hidden-Cry υπεύθυνο για την επίθεση

Μεταμφιεσμένο ως ένα cheat για το Fortnite, το ransomware ισχυρίζεται ότι οι παίκτες που το εγκαθιστούν θα έχουν καλύτερο στόχο και την ικανότητα να εντοπίσουν άλλους παίκτες. Το Παγκόσμιο Κύπελλο Fortnite, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και είχε έπαθλο 50.000 δολάρια, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως κίνητρο για τους hackers.

Η εταιρεία Cybersecurity, Cyren, δήλωσε, μετά από λεπτομερή έρευνα, ότι το κακόβουλο λογισμικό είναι στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα Hidden-Cry με επέκταση .Sryk.

ransomware

«Αναλύσαμε το δείγμα για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί και ίσως πιο ενδιαφέρον για να αναφέρω είναι ότι αυτό το Syrl ransomware είναι στην πραγματικότητα το Hidden-Cry με μια .Syrk επέκταση», αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο επίσημο blog της εταιρείας.

Η Cyren τόνισε, επίσης, ότι το ransomware θα εξαπλωθεί μέσω upload σε έναν ιστότοπο κοινής χρήσης και ότι ο σύνδεσμος θα δημοσιευθεί στους χρήστες του Fortnite στα σχετικά φόρουμς.

Το Syrk malware που εμφανίζεται ως “SydneyFortniteHacks.exe” κρυπτογραφεί τα αρχεία τόσο στη μονάδα σκληρού δίσκου όσο και στο USB του υπολογιστή στον οποίο είναι εγκατεστημένο. Στη συνέχεια, ζητάει λύτρα από τα θύματα για την αποκρυπτογράφηση ενώ οι hackers απειλούν να διαγράψουν ένα αρχείο κάθε δύο ώρες καθώς και το Document folder αν δεν πληρωθούν άμεσα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS