Αρχικήsecurity10 κανόνες που θα σε κάνουν ειδικό στην online ασφάλεια!

10 κανόνες που θα σε κάνουν ειδικό στην online ασφάλεια!

Online Ασφάλεια: Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε μια γρήγορη απάντηση στο ερώτημα: “Πώς μπορώ να προστατευθώ από online επιθέσεις;”

online ασφάλεια κανόνες

Αν και η εμπεριστατωμένη απάντηση είναι χρονοβόρα, ο καθένας μπορεί να κάνει την ψηφιακή του ζωή και εμπειρία πιο ασφαλή και ιδιωτική ακολουθώντας αυτές τις δύο θεμελιώδεις αρχές:

  • Μην είστε ένας εύκολος στόχος
  • Προστατέψτε ότι έχει “αξία”
Για όσους χρειάζονται μια γρήγορη απάντηση στο καίριο ερώτημα ακολουθούν 10 καλές πρακτικές ασφαλείας για να μειώσετε σημαντικά τον συνολικό κίνδυνο:
  1. Κρατήστε τα συστήματά σας ενημερωμένα.
  2. Χρησιμοποιήστε anti-malware software, firewalls και spam filters όταν είναι δυνατόν.
  3. Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης (χωρίς κοινή χρήση σε ιστότοπους) και κρατήστε τους μυστικούς.
  4. Μην κάνετε κλικ σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ή συνημμένο που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κειμένου!
  5. Μην εγκαταστήσετε αναξιόπιστο λογισμικό ή επισκέπτεστε μη ασφαλείς ιστοσελίδες.
  6. Μην μοιράζεστε πάρα πολλές προσωπικές πληροφορίες και να είστε καχύποπτοι με ότι λαμβάνετε από το διαδίκτυο.
  7. Χρησιμοποιήστε στοιχεία πιστωτικών καρτών μόνο σε αξιόπιστες ιστοσελίδες.
  8. Παρακολουθήστε την online δραστηριότητα σας για την ανίχνευση σημάτων μιας επίθεσης (π.χ. παρακολουθήστε την αναφορά πίστωσης, δώστε προσοχή στις ειδοποιήσεις κακόβουλου λογισμικού κ.λπ.) και στη συνέχεια ενεργήστε γρήγορα για να αποφύγετε τις πιθανές επιπτώσεις.
  9. Να είστε προετοιμασμένοι για μια πιθανή επίθεση και να έχετε ένα σχέδιο απόκρισης (π.χ. να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κρίσιμων δεδομένων σας, να έχετε ένα σχέδιο αποκατάστασης, να είστε έτοιμοι να ακυρώσετε μια παραβιασμένη πιστωτική κάρτα, να γνωρίζετε πώς να αλλάζετε / επαναφέρετε τους κωδικούς πρόσβασής σας κ.λπ.).
  10. Γνωρίστε τι είναι πολύτιμο για εσάς στην ψηφιακή σας ζωή και προφυλάξτε τα. (Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας, μην αναφέρετε την ημερομηνία γέννησής σας ή τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης / εθνικής ασφάλισης, αποφύγετε την έκθεση των ιδιωτικών δεδομένων των παιδιών σας κ.λπ.)

Η online ασφάλειά μας απαιτεί να είμαστε πάντα εκεί για εκείνη. Πρέπει να παραμένουμε ενημερωμένοι και να μην κάνουμε γρήγορες και επιπόλαιες κινήσεις όταν σερφάρουμε.

Stay safe!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS