ΑρχικήbusinessMessenger Kids app: Σφάλμα εκθέτει σε κίνδυνο ανήλικα παιδιά!

Messenger Kids app: Σφάλμα εκθέτει σε κίνδυνο ανήλικα παιδιά!

Πριν από περίπου δύο χρόνια, το Facebook ύστερα από συνεχόμενη ζήτηση από χρήστες για ασφαλή επικοινωνία μικρών παιδιών μέσω της πλατφόρμας, κυκλοφόρησε μια τέτοιου είδους εφαρμογή. Το όνομά της είναι Messenger Kids app.

Messenger Kids app

Το σχέδιο, λοιπόν, ήταν με αυτή την εφαρμογή να υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας παιδιών ηλικίας κάτω των 13 ετών με την οικογένεια και φίλους με ασφάλεια. Τα προφίλ των ανήλικων χρηστών δημιουργούνται από τους ίδιους τους γονείς μέσω των δικό τους κανονικών προφίλ του Facebook. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι με ποιους θα έχουν σύνδεση τα παιδιά τους.

Αυτό που ξέφυγε όμως από την προστασία του Messenger Kids app είναι ότι η εφαρμογή δεν ήταν κατάλληλη για group chats, με επακόλουθο ανήλικοι χρήστες να μπορούν να μιλήσουν με μη εγκεκριμένα από τους γονείς προφίλ.

Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι έχουν σταλεί ειδοποιήσεις στους γονείς, ενημερώνοντάς τους ότι έχουν γνώση του προβλήματος και έχουν κλείσει ήδη ομαδικές συνομιλίες.

Messenger Kids app

Το Messenger Kids app επιτρέπει στα παιδιά την επικοινωνία με εγκεκριμένους χρήστες για συνομιλίες ενός προς ένα. Μπορούν επίσης να εισέλθουν σε ένα group chat, που έχει ξεκινήσει από έναν εγκεκριμένο χρήστη. Με αυτό το σφάλμα όμως, η ομάδα συνομιλίας θα μπορούσε να περιέχει και άλλα άτομα που έχουν εγκριθεί από τον γονέα του ατόμου που ξεκίνησε την ομάδα chat, αλλά όχι από τον γονέα του παιδιού που εισέρχεται στην ομάδα.

Για την ώρα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για το σφάλμα, αλλά και για το πόσο διάστημα υπήρξε πριν γίνει αντιληπτό.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται την ίδια περίοδο που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει έναν τεράστιο διακανονισμό ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Facebook, για το χειρισμό των δεδομένων που ανήκουν σε 87 εκατομμύρια χρήστες που συμμετείχαν στο σκάνδαλο περί ιδιωτικής ζωής της Cambridge Analytica. Αν αυτό θα προκαλέσει κάποιο επιπλέον πρόβλημα, δεν μένει παρά να το δούμε εν καιρώ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS