ΑρχικήsecurityRobinhood: Αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε απλό κείμενο

Robinhood: Αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης χρηστών σε απλό κείμενο

RobinhoodΗ εταιρεία Robinhood αποκάλυψε χθες ότι κάποιοι από τους κωδικούς πρόσβασης των πελατών της ήταν αποθηκευμένοι σε απλό κείμενο. Το γεγονός έγινε γνωστό, όταν η εταιρεία έστειλε email στους επηρεασμένους πελάτες για να τους ειδοποιήσει.

Η Robinhood έγραψε το εξής: “Τη Δευτέρα το βράδυ, ανακαλύψαμε ότι ορισμένα credentials χρηστών έχουν αποθηκευτεί στο εσωτερικό μας σύστημα, σε μορφή απλού κειμένου».

Η εταιρεία δήλωσε ότι επίλυσε το ζήτημα και διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι έκανε έρευνα και ότι δεν βρήκε στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι κάποιος τρίτος απέκτησε πρόσβαση σε αυτά.

Παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο, η Robinhood άρχισε να κάνει επαναφορά των κωδικών πρόσβασης, που βρέθηκαν εκτεθειμένοι, ως ένα μέτρο πρόληψης.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν επηρεάστηκαν όλοι οι χρήστες της Robinhood. Από την άλλη μεριά, δεν ήταν σε θέση να αποκαλύψει τον ακριβή αριθμό. Ο εκπρόσωπος είπε ότι το ζήτημα έχει επιλυθεί και ότι όλοι οι κωδικοί πρόσβασης έχουν πλέον προστατευτεί με τον αλγόριθμο Bcrypt.

Η αποθήκευση κωδικών πρόσβασης σε απλό κείμενο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα ασφαλείας. Ωστόσο, η Robinhood δεν είναι η πρώτη εταιρεία, που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο θέμα. Μέσα στη χρονιά, κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες, όπως το Facebook, το Instagram και η Google, παραδέχτηκαν ότι αποθήκευαν τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών τους σε απλό κείμενο.

Τον Μάρτιο, το Facebook αποκάλυψε ότι οι κωδικοί πρόσβασης εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook Lite και δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook ήταν αποθηκευμένοι με αυτόν τον τρόπο.

Παρά το περιστατικό του Μαρτίου, τον Απρίλιο, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε πάλι ότι αποθήκευε κωδικούς πρόσβασης εκατομμυρίων χρηστών του Instagram σε απλό κείμενο.

Το Μάιο, η Google παραδέχτηκε ότι οι κωδικοί πρόσβασης ενός μεγάλου αριθμού G Suite χρηστών ήταν εκτεθειμένοι για περίπου 14 χρόνια.

Από αυτή την «παρέα» δεν λείπουν και το Twitter και το GitHub.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS