ΑρχικήsecurityΠΡΟΣΟΧΗ! Phishing emails με θέμα το Bitcoin, η νέα επίθεση των ημερών!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Phishing emails με θέμα το Bitcoin, η νέα επίθεση των ημερών!

Οι hackers θα προσπαθήσουν οτιδήποτε για να κάνουν τα σχέδιά τους να φαίνονται νόμιμα στα μάτια των θυμάτων τους. Σε ένα πρόσφατο phishing email που αποστέλλεται κυρίως σε οικονομικούς συμβούλους, οι κακόβουλοι χρήστες μιμούνται το Financial Conduct Authority (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου, προσελκύοντας τα θύματα σε μια Bitcoin παγίδα.

Το email διαθέτει το λογότυπο του FCA. Διαθέτει, επίσης, επωνυμία από το νομικό τμήμα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, το Prudential Regulation Authority.

Bitcoin Phishing emails

Το phishing email είχε θέμα “Guaranteed chance to earn”, ακολουθούμενο από μια παράγραφο κειμένου που πρότεινε ότι το Bitcoin $ BTC 5.33% θα αυξηθεί σε αξία τους επόμενους 12 μήνες.

Το Bitcoin απέχει ακόμα πολύ από την κορυφαία τιμή των 20.000 δολαρίων, την οποία έφτασε το 2017, αλλά ορισμένοι cryptocurrency experts πιστεύουν ότι θα μπορούσε να επιτύχει ακόμα υψηλότερη τιμή έως το 2020“, αναφέρει αναλυτικά το email.

Bitcoin Phishing emails

Οι παραλήπτες στη συνέχεια ενθαρρύνονται να κάνουν κλικ σε ένα κουμπί “call to action”, το οποίο επίσης έχει σχεδιαστεί φέροντας την επωνυμία του FCA. Το FCA επιβεβαίωσε ότι δεν έστειλε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Φαίνεται ότι το FCA ενημερώθηκε για το phishing email μετά από ένα post μιας οικονομικής σύμβουλου στο Twitter αναφέροντας ότι αυτή την εβδομάδα έχει λάβει το email πέντε φορές.

Όπως σημειώνει το FCA, τα παραπλανητικά και τα παράνομα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ισχυρίζονται ότι προέρχονται από ή έχουν εγκριθεί από ρυθμιστικούς φορείς δεν είναι κάτι καινούργιο.

Νωρίτερα φέτος, ένα cryptocurrency scam από τη Βουλγαρία προσπάθησε να προσελκύσει τους επενδυτές με πλαστή διαπίστευση FCA.

Επιπρόσθετα, τον Μάιο, το FCA ανέφερε ότι οι Βρετανοί έχασαν συνολικά 34 εκατομμύρια δολάρια σε cryptocurrency scams, κατά μέσο όρο 18.500 δολάρια ανά θύμα.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πόσο επιτυχές ήταν αυτό το τελευταίο phishing email αλλά εσείς φροντίστε πάντα να είστε προσεκτικοί στα κλικ που κάνετε.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS