ΑρχικήsecurityPassword Alert: Το 72% των χρηστών ανακυκλώνει κωδικούς πρόσβασης!

Password Alert: Το 72% των χρηστών ανακυκλώνει κωδικούς πρόσβασης!

Password Alert: Οι χρήστες ανακυκλώνουν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης κατά μέσο όρο τέσσερις φορές, σύμφωνα με μια έκθεση της Security.org.

Παρά τον κίνδυνο των διαδικτυακών επιθέσεων σε μια επιχείρηση, η πλειοψηφία (72%) των ανθρώπων δήλωσε ότι εξακολουθεί να ανακυκλώνει κωδικούς πρόσβασης.

Password

Η ασφάλεια του password είναι μια διαρκής μάχη, καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις φέρνουν επίσης πρόοδο στις στρατηγικές επίθεσης για την στόχευση προσωπικών πληροφοριών. Η διατήρηση των πληροφοριών που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης είναι πιο σημαντική και πιο δύσκολη από ό, τι πριν, αφήνοντας τους χρήστες υπεύθυνους για τη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

Συνήθως, οι μεγάλες εταιρείες λαμβάνουν μέτρα για να βοηθήσουν στην ασφάλεια του κωδικού πρόσβασης των εργαζομένων τους, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής password managers, του εξαναγκασμού των υπαλλήλων να αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης και ακόμη και της αντικατάστασης των κωδικών πρόσβασης με ασφαλέστερες μεθόδους.

Password κωδικό πρόσβασης

Ωστόσο, η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 χρήστες, διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες εξακολουθούν να ανακυκλώνουν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης κατά μέσο όρο τέσσερις φορές. Περίπου το 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης σε ιστότοπους που χρησιμοποιούν για ψυχαγωγικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών λογαριασμών τους.

Η επαναχρησιμοποίηση των παλαιών κωδικών πρόσβασης μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ένα είδος παραβίασης του κυβερνοχώρου που ονομάζεται credential stuffing, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επιτρέπει στους χάκερς να λαμβάνουν πληροφορίες από προηγούμενη παραβίαση για να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς.

κωδικό πρόσβασης

Για να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης, το 68% των χρηστών δήλωσαν ότι επιλέγουν συνήθως έναν κωδικό πρόσβασης που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, ο οποίος τους καθιστά ευάλωτους σε μια επίθεση. Όσοι προσπαθούν να βρουν πιο περίπλοκους κωδικούς πρόσβασης, ωστόσο, συχνά καταλήγουν να τους ξεχνούν, ανέφερε η έκθεση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS