Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα
infosec

Εφαρμογές Android που πρέπει να απεγκαταστήσετε άμεσα

Το Google Play Store, δυστυχώς φιλοξενεί πολλές εφαρμογές adware και clickfraud για συσκευές Android. Μια πρόσφατη έρευνα έριξε φως σε...
Read More
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
Latest Posts

Hacked προσωπικές πληροφορίες υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής

Ο e-mail server του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών έπεσε θύμα ενός data breach που επηρέασε λιγότερο από το 1% του εργατικού δυναμικού.

Οι υπάλληλοι που επηρεάστηκαν από το hack ειδοποιήθηκαν, αλλά απ’ ότι φαίνεται το σύστημα email που περιέχει διαβαθμισμένες πληροφορίες δεν παραβιάστηκε.

Σύμφωνα με την ειδοποίηση παραβίασης που στάλθηκε στο εργατικό δυναμικό του Υπουργείου, «υπάρχει συνεχής έρευνα και εργαζόμαστε με οργανισμούς-εταίρους για να διεξαγάγουμε πλήρη αξιολόγηση. Θα εξετάσουμε και την τελευταία λεπτομέρεια αν χρειαστεί».

Οι ερευνητές μεταξύ άλλων ανέφεραν στους υπαλλήλους τη κρισιμότητα των δεδομένων και πληροφοριών που αποστέλλονται μέσω των emails τους καθώς και την αποφυγή αποστολής τέτοιου είδους πληροφοριών.

Hacked

Πληροφοριακά, η ομάδα γερουσιαστών ζήτησε στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό επιθέσεων ασφαλείας που είχε να αντιμετωπίσει τα τελευταία τρία χρόνια το Υπουργείο Εξωτερικών.

Το πλέον ανησυχητικό στην υπόθεση ήταν η πλήρης απουσία συστημάτων πολλαπλής επαλήθευσης ταυτότητας για λογαριασμούς υψηλής προνομιακής πρόσβασης με πρόσβαση στο δίκτυο του Υπουργείου.

Όπως αναφέρεται λεπτομερώς στην επιστολή προς τον γραμματέα του κράτους, Mike Pompeo, η εκτίμηση των ερευνητών του General Service Administration (GSA)  αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών κατάφερε να διεξάγει MFA ελέγχους μόνο στο 11% όλων των απαιτούμενων συσκευών.

Ο Γενικός Επιθεωρητής δήλωσε επίσης ότι τα emails, οι αιτήσεις και οι αιτήσεις του Τμήματος μπορούν να παραβιαστούν πολύ εὐκολα από hackers που στοχεύουν το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *