ΑρχικήinetGoogle και αυτοκινητοβιομηχανίες έτοιμες να λανσάρουν το Android OS

Google και αυτοκινητοβιομηχανίες έτοιμες να λανσάρουν το Android OS

Ξεκινώντας από το 2021, εκατομμύρια αυτοκίνητα παγκοσμίως θα διαθέτουν media stations που θα λειτουργούν με το Android OS της Google. Η Google συνεργάζεται με τις Renault, Nissan και Mitsubishi, των οποίων η συμμαχία βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων, για την κατασκευή ενός λειτουργικού συστήματος πίσω από τα συστήματα ψυχαγωγίας και GPS. Τα νέα αυτά συστήματα θα προσφέρουν εφαρμογές μέσω του Play Store, πλοήγηση στους Χάρτες Google και φωνητικές εντολές μέσω του Google Assistant.

google alliance cars android

«Στο μέλλον, το Google Assistant, το οποίο χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογία AI της Google, μπορεί να γίνει ο κύριος τρόπος που οι πελάτες αλληλεπιδρούν με τα οχήματά τους, δίχως να χρησιμοποιούν τα χέρια τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της συμμαχίας Kal Mos.

Πέρυσι, η συμμαχία των τριών αυτών αυτοκινητοβιομηχανιών πούλησε 10,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει ήδη πουλήσει 5.54 εκατομμύρια οχήματα ως τις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οπότε μπορούμε να αναμένουμε παρόμοια νούμερα πωλήσεων και για το 2018. Το Android OS δεν αναμένεται να ενσωματωθεί στα αυτοκίνητα για τα επόμενα τρία χρόνια, έτσι το σύνολο που θα διαθέτει το λειτουργικό σύστημα είναι ακόμη άγνωστο. Η συμμαχία εκτιμά ότι θα πουλήσει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα το 2022.

Όπως σημειώνει η The Wall Street Journal, η Google προσπαθεί να εισέλθει στον χώρο του αυτοκινήτου για πάνω από μια δεκαετία. Οι προσπάθειές της όμως δεν έχουν ευδοκιμήσει καθώς οι εταιρείες αυτοκινήτων βλέπουν την Google και άλλους γίγαντες της τεχνολογίας, ως δυνητικούς ανταγωνιστές οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα των χρηστών με σκοπό το κέρδος. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Mercedes-Benz και η BMW προτιμούν την δημιουργία των δικών τους συστημάτων GPS, αλλά μέχρι στιγμής έχουν συναντήσει σημαντικές τεχνολογικές δυσκολίες.

Παρόλα αυτά, η Google δεν θα αποτελέσει μονοπώλιο. Τα συστήματα των αυτοκινήτων θα εξακολουθούν να είναι συμβατά με κινητές συσκευές που τρέχουν άλλα OS όπως το CarPlay της Apple, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες κρατούν τις επιλογές τους ανοικτές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS