Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Mortal Online: Data breach εκθέτει όλους τους λογαριασμούς του τίτλου

Πληροφορίες από λογαριασμούς του Mortal Online, ενός online MMORPG παιχνιδιού, έχουν διαρρεύσει στο Internet μετά από παραβίαση που έγινε στους server του παιχνιδιού.

Mortal Online

Στις 17 Ιουνίου, κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης, πήρε πρόσβαση στον server που διατηρούνται στοιχεία με τις βάσεις δεδομένων του παιχνιδιού, και αντέγραψε όλα τα στοιχεία. Οι λογαριασμοί που έχουν επηρεαστεί, ανέρχονται στους περίπου 570.000.

Οι developers του Mortal Online ανακοίνωσαν την παραβίαση όταν την αντιλήφθηκαν, 4 ημέρες αργότερα, και ακολούθησε έρευνα η οποία οδήγησε σε στοιχεία που επιβεβαίωναν την παραβίαση. Προς ενημέρωση των χρηστών, οι developers ενημέρωσαν πως δεν διατηρούν αντίγραφα από ευαίσθητες πληροφορίες όπως τα ψηφία των χρεωστικών καρτών.

Παρόλο όμως που διέρρευσαν στοιχεία καρτών, η βάση δεδομένων περιείχε τα usernames και passwords από παραπάνω από μισό εκατομμύριο λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν αποθηκευτεί σε MD5 hashes.

Το MD5 είναι ένας  τύπος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται κυρίως για να γίνει έλεγχος της ακεραιότητας των δεδομένων μετά από κάποια μεταφορά (π.χ. μετά από λήψη από κάποιον ιστότοπο). Είναι επιρρεπής ρε bruteforce attacks, και η αποκρυπτογράφηση τους μπορεί να γίνει σε δευτερόλεπτα. Θεωρήθηκε μη ασφαλής το 2012 από τον ίδιο του τον ιδρυτή, όταν αποκαλύφθηκε το πόσο εύκολα αποκωδικοποιείται.

Η βάση δεδομένων, από την ώρα που κλάπηκε, είναι διαθέσιμη προς πώληση  σε διάφορα σημεία online, και ήδη υπάρχουν αναφορές ότι χρησιμοποιείται για credential stuffing. Αυτό σημαίνει ότι ο συνδυασμός του κάθε username με password, δοκιμάζεται σε διαφορετικές πλατφόρμες και υπηρεσίες, πράγμα που δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιούμε παντού τον ίδιο κωδικό.

Πλέον, τα δεδομένα της βάσης έχουν προστεθεί στο have i been pwned, οπότε οι χρήστες μπορούν να δουν αν έχουν παραβιαστεί οι λογαριασμοί τους.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *