ΑρχικήsecurityMortal Online: Data breach εκθέτει όλους τους λογαριασμούς του τίτλου

Mortal Online: Data breach εκθέτει όλους τους λογαριασμούς του τίτλου

Πληροφορίες από λογαριασμούς του Mortal Online, ενός online MMORPG παιχνιδιού, έχουν διαρρεύσει στο Internet μετά από παραβίαση που έγινε στους server του παιχνιδιού.

Mortal Online

Στις 17 Ιουνίου, κάποιος μη εξουσιοδοτημένος χρήστης, πήρε πρόσβαση στον server που διατηρούνται στοιχεία με τις βάσεις δεδομένων του παιχνιδιού, και αντέγραψε όλα τα στοιχεία. Οι λογαριασμοί που έχουν επηρεαστεί, ανέρχονται στους περίπου 570.000.

Οι developers του Mortal Online ανακοίνωσαν την παραβίαση όταν την αντιλήφθηκαν, 4 ημέρες αργότερα, και ακολούθησε έρευνα η οποία οδήγησε σε στοιχεία που επιβεβαίωναν την παραβίαση. Προς ενημέρωση των χρηστών, οι developers ενημέρωσαν πως δεν διατηρούν αντίγραφα από ευαίσθητες πληροφορίες όπως τα ψηφία των χρεωστικών καρτών.

Παρόλο όμως που διέρρευσαν στοιχεία καρτών, η βάση δεδομένων περιείχε τα usernames και passwords από παραπάνω από μισό εκατομμύριο λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν αποθηκευτεί σε MD5 hashes.

Το MD5 είναι ένας  τύπος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται κυρίως για να γίνει έλεγχος της ακεραιότητας των δεδομένων μετά από κάποια μεταφορά (π.χ. μετά από λήψη από κάποιον ιστότοπο). Είναι επιρρεπής ρε bruteforce attacks, και η αποκρυπτογράφηση τους μπορεί να γίνει σε δευτερόλεπτα. Θεωρήθηκε μη ασφαλής το 2012 από τον ίδιο του τον ιδρυτή, όταν αποκαλύφθηκε το πόσο εύκολα αποκωδικοποιείται.

Η βάση δεδομένων, από την ώρα που κλάπηκε, είναι διαθέσιμη προς πώληση  σε διάφορα σημεία online, και ήδη υπάρχουν αναφορές ότι χρησιμοποιείται για credential stuffing. Αυτό σημαίνει ότι ο συνδυασμός του κάθε username με password, δοκιμάζεται σε διαφορετικές πλατφόρμες και υπηρεσίες, πράγμα που δείχνει το πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιούμε παντού τον ίδιο κωδικό.

Πλέον, τα δεδομένα της βάσης έχουν προστεθεί στο have i been pwned, οπότε οι χρήστες μπορούν να δουν αν έχουν παραβιαστεί οι λογαριασμοί τους.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS