ΑρχικήinetΓλώσσα προγραμματισμού Julia - μια εναλλακτική της Python

Γλώσσα προγραμματισμού Julia – μια εναλλακτική της Python

Η Python είναι μια από τις πιο γνωστές γλώσσες προγραμματισμού, και θα μπορούσε σύντομα να περάσει μέχρι και την C++. Μια άλλη όμως γλώσσα, πολύ νεότερη από την Python, με όνομα Julia, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, σύμφωνα με την RedMonk.

julia programming language python

Developers χρησιμοποιούν την Python εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, λόγο των δυνατοτήτων της στους τομείς του machine learning αλλά και big data. Επιπλέον είναι μια γλώσσα με αρκετά απλή σύνταξη, ιδανική για να μάθει κάποιος προγραμματισμό. Όπως ακριβώς είναι και η Julia, Μια γλώσσα που δημιουργήθηκε το 2012, και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ δημοφιλής.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα, η Julia μπήκε για πρώτη φορά στην λίστα με τις 50 πιο δημοφιλής γλώσσες προγραμματισμού.

Η Redmonk δήλωσε ότι έδωσε προσοχή στην γλώσσα Julia, αφού κάποιος μεγάλος οργανισμός ζήτησε την γνώμη της σχετικά με την γλώσσα.

Η συνεχής ανοδική πορεία της γλώσσας από το 2012 που δημιουργήθηκε, μπορεί να εξηγηθεί με τον στόχο και τον λόγο που δημιουργήθηκε. Οι 4 δημιουργοί είχαν τότε αναφέρει ότι ο στόχος είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για machine learning, data mining, linear algebra, και πολυνηματικούς αλγόριθμους.

“Θέλουμε μια γλώσσα που να είναι open source με την ταχύτητα της C και τον δυναμισμό της Ruby. Θέλουμε μια γλώσσα με macros όπως η Lisp, αλλά με προφανή και γνώριμα προς τον χρήστη μαθηματικά όπως το Matlab” έγραψαν οι δημιουργοί, και ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2 εκατομμύρια λήψεις από το επίσημο website.

Τέλος σύμφωνα με τα λεγόμενα τους και με την γλώσσα να είναι τόσο υποσχόμενη, μπορούμε να περιμένουμε μόνο καλά πράγματα, αφού από την ημέρα της κυκλοφορίας της δεν έχει υπάρχει πτώση στο κοινό της.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS