15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Γλώσσα προγραμματισμού Julia – μια εναλλακτική της Python

Η Python είναι μια από τις πιο γνωστές γλώσσες προγραμματισμού, και θα μπορούσε σύντομα να περάσει μέχρι και την C++. Μια άλλη όμως γλώσσα, πολύ νεότερη από την Python, με όνομα Julia, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, σύμφωνα με την RedMonk.

julia programming language python

Developers χρησιμοποιούν την Python εδώ και σχεδόν 30 χρόνια, λόγο των δυνατοτήτων της στους τομείς του machine learning αλλά και big data. Επιπλέον είναι μια γλώσσα με αρκετά απλή σύνταξη, ιδανική για να μάθει κάποιος προγραμματισμό. Όπως ακριβώς είναι και η Julia, Μια γλώσσα που δημιουργήθηκε το 2012, και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ δημοφιλής.

Την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα, η Julia μπήκε για πρώτη φορά στην λίστα με τις 50 πιο δημοφιλής γλώσσες προγραμματισμού.

Η Redmonk δήλωσε ότι έδωσε προσοχή στην γλώσσα Julia, αφού κάποιος μεγάλος οργανισμός ζήτησε την γνώμη της σχετικά με την γλώσσα.

Η συνεχής ανοδική πορεία της γλώσσας από το 2012 που δημιουργήθηκε, μπορεί να εξηγηθεί με τον στόχο και τον λόγο που δημιουργήθηκε. Οι 4 δημιουργοί είχαν τότε αναφέρει ότι ο στόχος είναι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για machine learning, data mining, linear algebra, και πολυνηματικούς αλγόριθμους.

“Θέλουμε μια γλώσσα που να είναι open source με την ταχύτητα της C και τον δυναμισμό της Ruby. Θέλουμε μια γλώσσα με macros όπως η Lisp, αλλά με προφανή και γνώριμα προς τον χρήστη μαθηματικά όπως το Matlab” έγραψαν οι δημιουργοί, και ανέφεραν ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2 εκατομμύρια λήψεις από το επίσημο website.

Τέλος σύμφωνα με τα λεγόμενα τους και με την γλώσσα να είναι τόσο υποσχόμενη, μπορούμε να περιμένουμε μόνο καλά πράγματα, αφού από την ημέρα της κυκλοφορίας της δεν έχει υπάρχει πτώση στο κοινό της.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *