ΑρχικήinetΤι δήλωσε ο ιδρυτής του Linux για τα λάθη που οδήγησαν στα...

Τι δήλωσε ο ιδρυτής του Linux για τα λάθη που οδήγησαν στα Meltdown και Spectre

LinuxΣχεδόν όλες οι σύγχρονες CPU χρησιμοποιούν Speculative Execution ως μέσο βελτίωσης της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας εκτελεί εκ των προτέρων πάρα πολλούς υπολογισμούς και επιλέγει το σωστό σύμφωνα με τη ροή ενός προγράμματος. Αυτό είναι κάτι που βγάζει νόημα, δεδομένου ότι μια αδρανής CPU είναι αναμφίβολα ένας χαμένος πόρος.

Ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds, αρέσκεται στον τρόπο με τον οποίο το Speculative Execution βελτιώνει την απόδοση. Αυτό που δεν του αρέσει είναι το γεγονός ότι δεν έχουν απορριφθεί εντελώς όλοι οι λανθασμένοι υπολογισμοί, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν η αιτία για σφάλματα όπως τα Spectre and Meltdown.

Ο Linus εξέφρασε αυτές τις απόψεις κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής Open Source του Linux Foundation (Via: ZDNet) στο Βανκούβερ. Το γεγονός ότι οι προγραμματιστές των λειτουργικών συστημάτων και οι προγραμματιστές του πυρήνα έπρεπε να διαχειριστούν τις διορθώσεις είναι κάτι που τον ενοχλεί πολύ.

«Δεν είναι δίκαιο. Όταν τα θαλασσώνουμε, είναι δίκαιο εμείς οι ίδιοι να διορθώσουμε την κατάσταση. Αλλά φαίνεται λιγότερο δίκαιο όταν πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα κάποιου άλλου», πρόσθεσε.

Αυτό που χειροτέρεψε την κατάσταση ήταν το γεγονός ότι η Intel κράτησε τα πράγματα κρυφά και δεν επέτρεψε σε διάφορους διαχειριστές να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Στο συνέδριο ο Greg Kroah-Hartman, ο σταθερός διαχειριστής του πυρήνα του Linux, δήλωσε: “Φωνάξαμε και παρακαλέσαμε και τελικά καταφέραμε να μας επιτραπεί να μιλήσουμε ανοιχτά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.”

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα σφάλματα οδήγησαν σε ένα νέο είδος συνεργασίας μεταξύ των προγραμματιστών του Linux και των Windows. “Τώρα έχουμε αυτό το υπέροχο “πίσω” κανάλι επικοινωνίας. Μιλάμε ο ένας στον άλλο και διορθώνουμε τα σφάλματα μεταξύ μας “, πρόσθεσε ο Kroah-Hartman.

Συνολικά, ο Torvalds δέχεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο και η Intel πάει πολύ καλύτερα. Όταν εντοπίστηκε το πιο πρόσφατο σφάλμα Foreshadow, η Intel ενημέρωσε εγκαίρως τον πυρήνα του Linux.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS