Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!
infosec

Symantec Security Day 2018: Ελάτε να συζητήσουμε σύγχρονα θέματα της κυβερνοασφάλειας!

Σας προσκαλούμε στο Symantec Security Day 2018 όπου θα αναπτυχθούν τα θέματα της κυβερνοασφάλειας, μέσα από την πρακτική προσέγγιση αλλά και αντιμετώπιση των σημερινών κυβερνοαπειλών. Στην ημερίδα αυτή θα εστιάσουμε στις τάσεις της αγοράς και τον ρόλο της κυβερνοασφάλειας στον ψηφιακό...
Read More
infosec

Play Store: Κακόβουλες εφαρμογές με περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις

Πολλές νέες εφαρμογές χωρίς κάποια λειτουργικότητα έχουν τρυπώσει στο Google Play Store τον τελευταίο καιρό, και έχουν πετύχει περισσότερες από...
Read More
infosec

Instagram: Το εργαλείο λήψης δεδομένων διέρρευσε κωδικούς χρηστών

Φαίνεται ότι η αδυναμία του Facebook να διασφαλίσει τα δεδομένα των χρηστών έχει μεταβιβαστεί και στις θυγατρικές του εταιρείες. Το...
Read More
infosec

Firmware update της Microsoft προκαλεί σφάλμα σε πολλά Surface μοντέλα!

Ένα νέο σφάλμα πλήττει τα Surface της Microsoft, καθώς πρόσφατο firmware update προκαλεί ανακριβής παρουσίαση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας...
Read More
infosec

Κυκλοφόρησε ενημέρωση που διορθώνει ευπάθεια σε δημοφιλές plugin του WordPress

Ένας ερευνητής ασφάλειας αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια κρίσιμη ευπάθεια σε ένα από τα δημοφιλή και ευρέως ενεργά plugins για το...
Read More
Latest Posts

Τι δήλωσε ο ιδρυτής του Linux για τα λάθη που οδήγησαν στα Meltdown και Spectre

LinuxΣχεδόν όλες οι σύγχρονες CPU χρησιμοποιούν Speculative Execution ως μέσο βελτίωσης της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας εκτελεί εκ των προτέρων πάρα πολλούς υπολογισμούς και επιλέγει το σωστό σύμφωνα με τη ροή ενός προγράμματος. Αυτό είναι κάτι που βγάζει νόημα, δεδομένου ότι μια αδρανής CPU είναι αναμφίβολα ένας χαμένος πόρος.

Ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds, αρέσκεται στον τρόπο με τον οποίο το Speculative Execution βελτιώνει την απόδοση. Αυτό που δεν του αρέσει είναι το γεγονός ότι δεν έχουν απορριφθεί εντελώς όλοι οι λανθασμένοι υπολογισμοί, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν η αιτία για σφάλματα όπως τα Spectre and Meltdown.

Ο Linus εξέφρασε αυτές τις απόψεις κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής Open Source του Linux Foundation (Via: ZDNet) στο Βανκούβερ. Το γεγονός ότι οι προγραμματιστές των λειτουργικών συστημάτων και οι προγραμματιστές του πυρήνα έπρεπε να διαχειριστούν τις διορθώσεις είναι κάτι που τον ενοχλεί πολύ.

«Δεν είναι δίκαιο. Όταν τα θαλασσώνουμε, είναι δίκαιο εμείς οι ίδιοι να διορθώσουμε την κατάσταση. Αλλά φαίνεται λιγότερο δίκαιο όταν πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα κάποιου άλλου», πρόσθεσε.

Αυτό που χειροτέρεψε την κατάσταση ήταν το γεγονός ότι η Intel κράτησε τα πράγματα κρυφά και δεν επέτρεψε σε διάφορους διαχειριστές να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Στο συνέδριο ο Greg Kroah-Hartman, ο σταθερός διαχειριστής του πυρήνα του Linux, δήλωσε: «Φωνάξαμε και παρακαλέσαμε και τελικά καταφέραμε να μας επιτραπεί να μιλήσουμε ανοιχτά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.»

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα σφάλματα οδήγησαν σε ένα νέο είδος συνεργασίας μεταξύ των προγραμματιστών του Linux και των Windows. «Τώρα έχουμε αυτό το υπέροχο «πίσω» κανάλι επικοινωνίας. Μιλάμε ο ένας στον άλλο και διορθώνουμε τα σφάλματα μεταξύ μας «, πρόσθεσε ο Kroah-Hartman.

Συνολικά, ο Torvalds δέχεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο και η Intel πάει πολύ καλύτερα. Όταν εντοπίστηκε το πιο πρόσφατο σφάλμα Foreshadow, η Intel ενημέρωσε εγκαίρως τον πυρήνα του Linux.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *