15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Τι δήλωσε ο ιδρυτής του Linux για τα λάθη που οδήγησαν στα Meltdown και Spectre

LinuxΣχεδόν όλες οι σύγχρονες CPU χρησιμοποιούν Speculative Execution ως μέσο βελτίωσης της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας εκτελεί εκ των προτέρων πάρα πολλούς υπολογισμούς και επιλέγει το σωστό σύμφωνα με τη ροή ενός προγράμματος. Αυτό είναι κάτι που βγάζει νόημα, δεδομένου ότι μια αδρανής CPU είναι αναμφίβολα ένας χαμένος πόρος.

Ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds, αρέσκεται στον τρόπο με τον οποίο το Speculative Execution βελτιώνει την απόδοση. Αυτό που δεν του αρέσει είναι το γεγονός ότι δεν έχουν απορριφθεί εντελώς όλοι οι λανθασμένοι υπολογισμοί, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν η αιτία για σφάλματα όπως τα Spectre and Meltdown.

Ο Linus εξέφρασε αυτές τις απόψεις κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής Open Source του Linux Foundation (Via: ZDNet) στο Βανκούβερ. Το γεγονός ότι οι προγραμματιστές των λειτουργικών συστημάτων και οι προγραμματιστές του πυρήνα έπρεπε να διαχειριστούν τις διορθώσεις είναι κάτι που τον ενοχλεί πολύ.

«Δεν είναι δίκαιο. Όταν τα θαλασσώνουμε, είναι δίκαιο εμείς οι ίδιοι να διορθώσουμε την κατάσταση. Αλλά φαίνεται λιγότερο δίκαιο όταν πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα κάποιου άλλου», πρόσθεσε.

Αυτό που χειροτέρεψε την κατάσταση ήταν το γεγονός ότι η Intel κράτησε τα πράγματα κρυφά και δεν επέτρεψε σε διάφορους διαχειριστές να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Στο συνέδριο ο Greg Kroah-Hartman, ο σταθερός διαχειριστής του πυρήνα του Linux, δήλωσε: «Φωνάξαμε και παρακαλέσαμε και τελικά καταφέραμε να μας επιτραπεί να μιλήσουμε ανοιχτά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.»

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα σφάλματα οδήγησαν σε ένα νέο είδος συνεργασίας μεταξύ των προγραμματιστών του Linux και των Windows. «Τώρα έχουμε αυτό το υπέροχο «πίσω» κανάλι επικοινωνίας. Μιλάμε ο ένας στον άλλο και διορθώνουμε τα σφάλματα μεταξύ μας «, πρόσθεσε ο Kroah-Hartman.

Συνολικά, ο Torvalds δέχεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο και η Intel πάει πολύ καλύτερα. Όταν εντοπίστηκε το πιο πρόσφατο σφάλμα Foreshadow, η Intel ενημέρωσε εγκαίρως τον πυρήνα του Linux.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *