Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:22
Αρχική inet Τι δήλωσε ο ιδρυτής του Linux για τα λάθη που οδήγησαν στα...

Τι δήλωσε ο ιδρυτής του Linux για τα λάθη που οδήγησαν στα Meltdown και Spectre

LinuxΣχεδόν όλες οι σύγχρονες CPU χρησιμοποιούν Speculative Execution ως μέσο βελτίωσης της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας. Ο επεξεργαστής του υπολογιστή σας εκτελεί εκ των προτέρων πάρα πολλούς υπολογισμούς και επιλέγει το σωστό σύμφωνα με τη ροή ενός προγράμματος. Αυτό είναι κάτι που βγάζει νόημα, δεδομένου ότι μια αδρανής CPU είναι αναμφίβολα ένας χαμένος πόρος.

Ο δημιουργός του Linux, Linus Torvalds, αρέσκεται στον τρόπο με τον οποίο το Speculative Execution βελτιώνει την απόδοση. Αυτό που δεν του αρέσει είναι το γεγονός ότι δεν έχουν απορριφθεί εντελώς όλοι οι λανθασμένοι υπολογισμοί, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν η αιτία για σφάλματα όπως τα Spectre and Meltdown.

Ο Linus εξέφρασε αυτές τις απόψεις κατά τη διάρκεια της διάσκεψης κορυφής Open Source του Linux Foundation (Via: ZDNet) στο Βανκούβερ. Το γεγονός ότι οι προγραμματιστές των λειτουργικών συστημάτων και οι προγραμματιστές του πυρήνα έπρεπε να διαχειριστούν τις διορθώσεις είναι κάτι που τον ενοχλεί πολύ.

«Δεν είναι δίκαιο. Όταν τα θαλασσώνουμε, είναι δίκαιο εμείς οι ίδιοι να διορθώσουμε την κατάσταση. Αλλά φαίνεται λιγότερο δίκαιο όταν πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα κάποιου άλλου», πρόσθεσε.

Αυτό που χειροτέρεψε την κατάσταση ήταν το γεγονός ότι η Intel κράτησε τα πράγματα κρυφά και δεν επέτρεψε σε διάφορους διαχειριστές να μοιραστούν τις απόψεις τους.

Στο συνέδριο ο Greg Kroah-Hartman, ο σταθερός διαχειριστής του πυρήνα του Linux, δήλωσε: “Φωνάξαμε και παρακαλέσαμε και τελικά καταφέραμε να μας επιτραπεί να μιλήσουμε ανοιχτά την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.”

- Advertisement -

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτά τα σφάλματα οδήγησαν σε ένα νέο είδος συνεργασίας μεταξύ των προγραμματιστών του Linux και των Windows. “Τώρα έχουμε αυτό το υπέροχο “πίσω” κανάλι επικοινωνίας. Μιλάμε ο ένας στον άλλο και διορθώνουμε τα σφάλματα μεταξύ μας “, πρόσθεσε ο Kroah-Hartman.

Συνολικά, ο Torvalds δέχεται ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο και η Intel πάει πολύ καλύτερα. Όταν εντοπίστηκε το πιο πρόσφατο σφάλμα Foreshadow, η Intel ενημέρωσε εγκαίρως τον πυρήνα του Linux.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...