ΑρχικήsecurityΓιατί το καλοκαίρι αυξάνεται ο κίνδυνος επιθέσεων για τις επιχειρήσεις

Γιατί το καλοκαίρι αυξάνεται ο κίνδυνος επιθέσεων για τις επιχειρήσεις

επιχειρήσεις

Σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία LastLine, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που κάνουν τις επιχειρήσεις περισσότερο ευάλωτες σε ηλεκτρονικές επιθέσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι επιχειρήσεις τείνουν να είναι πιο ελαστικές, καθώς οι εργαζόμενοι πηγαίνουν διακοπές ή δουλεύουν απομακρυσμένα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τον υπόλοιπο χρόνο.

Κι ενώ το 47,1% των ερευνητών και των ειδικών ασφαλείας που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι δεν έχουν δει κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο που να δείχνει ότι η εποχή σχετίζεται με τις επιθέσεις, ένα 58% υποστηρίζει ότι έχει παρατηρήσει περισσότερες απειλές το καλοκαίρι σε σχέση με τις άλλες εποχές, ακολουθούμενο από το χειμώνα και την άνοιξη.

Επιπλέον έχουν παρατηρήσει αύξηση των επιθέσεων “ηλεκτρονικού ψαρέματος” (phishing), πιθανόν επειδή οι επιτιθέμενοι πιστεύουν ότι οι υπάλληλοι δεν είναι τόσο σε επιφυλακή ή τουλάχιστον είναι πιο ελαστικοί σε θέματα ασφαλείας, απ ‘ό, τι τον υπόλοιπο χρόνο. Τα malware είναι στη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν το spear phishing και το ransomware.

Η έρευνα έδειξε ότι “σχεδόν το 20% των ερωτηθέντων, δήλωσε ότι περισσότερο από το 50% των εργαζομένων εργάζονται εκτός του γραφείου τουλάχιστον 5 ημέρες στη διάρκεια του καλοκαιριού, ακόμη και όταν βρίσκονται σε διακοπές”. Γεγονός που υποδεικνύει ότι ίσως θα ήταν προτιμότερο να μην εργάζονται στη διάρκεια των διακοπών τους.

Το ότι ένας υπάλληλος, εργάζεται εκτός γραφείου, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εργάζεται από το σπίτι του. Θα μπορούσε να δουλεύει  από μία καφετέρια ή κάποιο άλλο μέρος με δημόσιο Wi Fi, το οποίο σίγουρα δεν προσφέρει την πιο ασφαλή σύνδεση.

Η έρευνα δείχνει ότι το 34% των επαγγελματιών ασφαλείας πιστεύει ότι η αύξηση της απειλής σχετίζεται με τους εργαζομένους που εργάζονται εξ αποστάσεως. Η σύνδεση με δημόσια, μη ασφαλισμένα δίκτυα Wi-Fi είναι η μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς το 68,1% των επαγγελματιών ασφαλείας ανησυχούν για πιθανές επιθέσεις που εκμεταλλεύονται αυτές τις συνδέσεις. Το phishing είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη απειλή, με τους εργαζόμενους να αφήνουν τους υπολογιστές τους ξεκλείδωτους σε δημόσιο χώρο σε ένα ποσοστό 43%.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS