ΑρχικήsecurityΟι μικρομεσαίοι οργανισμοί είναι ευάλωτοι σε ransomware και άλλες επιθέσεις

Οι μικρομεσαίοι οργανισμοί είναι ευάλωτοι σε ransomware και άλλες επιθέσεις

οργανισμοί H Infocyte έκανε μια έρευνα και τα αποτελέσματά της είναι πολύ ανησυχητικά. Η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι μικρομεσαίοι οργανισμοί βρίσκονται στο στόχαστρο των hackers. Τις τελευταίες 90 ημέρες, περίπου το ένα τέταρτο των δικτύων των οργανισμών έπεσε θύμα Ransomware επιθέσεων, οι οποίες κατάφεραν να παρακάμψουν τα λογισμικά προστασίας από ιούς και άλλα λογισμικά ασφαλείας.

Άλλα ευρήματα είναι τα εξής:

Το 72% των πελατών της Infocyte διέθεταν πολλές ανεπιθύμητες εφαρμογές και επικίνδυνα λογισμικά στο περιβάλλον τους και χρειάστηκαν πάνω από 90 ημέρες για να αφαιρεθούν. Πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο δείχνει ότι οι περισσότεροι οργανισμοί δεν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά απειλές υψηλής προτεραιότητας.

Σύμφωνα με την Infocyte, τις τελευταίες 90 ημέρες, οι μικροί οργανισμοί έχουν αντιμετωπίσει πάνω από 32.5 χιλιάδες απειλές.

Η πλειοψηφία των απειλών (63%) ταξινομήθηκαν ως επικίνδυνες, ανεπιθύμητες ή δυνητικά hacking ή admin εργαλεία.

Ο κ. Curtis Hutcheson, Διευθύνων Σύμβουλος της Infocyte, δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να μπορέσουν οι μικρομεσαίοι οργανισμοί να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απειλές στον κυβερνοχώρο.

Ωστόσο, αν οι οργανισμοί λάβουν τα σωστά μέτρα για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση των απειλών, οι ομάδες ασφάλειας θα μπορέσουν να κλείσουν τα κενά στις άμυνές τους και να εντοπίσουν τις ευπάθειες και τους κινδύνους, προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Σύμφωνα με την έκθεση της Infocyte, ο χρόνος παραμονής ενός εισβολέα στο δίκτυο των θυμάτων, είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι μικροί οργανισμοί.

Ο μέσος χρόνος παραμονής απειλών υψηλού κινδύνου στα δίκτυα των μικρομεσαίων οργανισμών είναι 798 ημέρες.

Επίσης, η Infocyte βρήκε κάποιες απειλές, που είναι ενεργές από το 2009 σε κάποια παλιά συστήματα.

Ο χρόνος παραμονής πιο ασήμαντων απειλών ήταν πολύ μεγαλύτερος, με μέση διάρκεια 869 ημέρες. Υπήρχε και περίπτωση, που οι απειλές ήταν ενεργές 5-10 χρόνια.

Ένας από τους ερευνητές δήλωσε τα εξής: “Τα ευρήματα της Infocyte πρέπει να αφυπνίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι υπερβολικά σίγουρες για την ασφάλειά τους. Στην πραγματικότητα, πολλές από αυτές δεν διαθέτουν τους κατάλληλους πόρους, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία για να προστατευτούν, πόσο μάλλον για να προστατεύσουν τα δεδομένα των πελατών και των συνεργατών τους. Τα αποτελέσματα της Infocyte δείχνουν ότι οι μικρομεσαίοι οργανισμοί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παραβίασης από ό,τι οι μεγαλύτερες εταιρείες“.

Οι περισσότεροι μικρομεσαίοι οργανισμοί είναι πολύ ευάλωτοι σε επιθέσεις, αφού οι hackers αναπτύσσουν συνεχώς τις τεχνικές τους. Αλλά ακόμα και όταν πρόκειται για γνωστές απειλές, οι μικροί οργανισμοί χρειάζονται πολύ χρόνο για να τις αντιμετωπίσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS