ΑρχικήinetBill Gates: Η κυβέρνηση πρέπει να ελέγχει τις εταιρείες τεχνολογίας

Bill Gates: Η κυβέρνηση πρέπει να ελέγχει τις εταιρείες τεχνολογίας

Gates

Σύμφωνα με μία δήλωση του γνωστού επιχειρηματία Bill Gates, η Αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τις ρυθμίσεις της όσον αφορά στις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στον πολιτισμό, τις επιχειρήσεις και γενικότερα σε όλους τους τομείς της ζωής.

«Η τεχνολογία έχει γίνει τόσο πολύ κέντρο της καθημερινότητας, ώστε οι κυβερνήσεις πρέπει να σκεφτούν: Τι σημαίνει αυτό για τις εκλογές, τι σημαίνει αυτό για τον εκφοβισμό; Τι σημαίνει αυτό για τις αρχές που σας επιτρέπουν να ανακαλύψετε τι συμβαίνει με το ξέπλυμα χρημάτων και όλα αυτά τα θέματα» δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft (MSFT) στο Economic Club της Washington τη Δευτέρα. “Οπότε ναι, η κυβέρνηση πρέπει να εμπλακεί.”

Ο Gates μίλησε για όλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, από την ίδρυση της Microsoft μέχρι τις επενδύσεις που έχει κάνει στην καθαρή ενέργεια. Ωστόσο, οι απόψεις του σχετικά με την κυβερνητική παρέμβαση στον τομέα της τεχνολογίας ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, δεδομένου και του πρόσφατου κυβερνητικού ελέγχου σχετικά με τις πρακτικές, την επιρροή και την ιδιωτικότητα των τεχνολογικών εταιρειών όπως οι Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL) και Google (GOOG), τόσο από τις αρχές επιβολής του νόμου όσο και από τους πολιτικούς υποψηφίους.

Ο Gates δήλωσε ότι αναμένει ότι «θα υπάρξει περισσότερος έλεγχος στον τομέα της τεχνολογίας, ιδίως όσον αφορά σε θέματα ιδιωτικότητας.» Η προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων των χρηστών έχει βρεθεί πολλές φορές στο προσκήνιο, ιδιαίτερα μετά από μεγάλα σκάνδαλα, όπως αυτά που συνδέονται με το Facebook.

“Το γεγονός ότι τώρα αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ασχολούνται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σημαίνει ότι πρέπει να τον διαμορφώσουμε έτσι, ώστε τα οφέλη να αντισταθμίζουν τα αρνητικά”, ανέφερε.

Ο Gates δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι σημερινοί γίγαντες της τεχνολογίας κατάφεραν να μάθουν από τα λάθη του στο παρελθόν. Η ίδια η Microsoft είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν αντιμονοπωλιακή αγωγή, η οποία την ανάγκασε να αλλάξει ορισμένες από τις πρακτικές της.

Και είναι φανερό ότι πλέον η εταιρεία του έμαθε πραγματικά από τα λάθη της⁠ αφού έχει μέχρι στιγμής αποφύγει τις αντιμονοπωλιακές αγωγές που αντιμετωπίζουν σήμερα άλλες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS