Παρασκευή, 10 Απριλίου, 07:16
Αρχική security Τα πιο γνωστά και επικίνδυνα malware του κόσμου!

Τα πιο γνωστά και επικίνδυνα malware του κόσμου!

Στο άρθρο που παρουσιάζεται παρακάτω, θα αναλυθεί μια λίστα με τα πιο επικίνδυνα, αποτελεσματικά και πιο γνωστά στελέχη malware, που δημιουργήθηκαν ποτέ.

Regin

malware

Είναι ίσως από τις πιο εξελιγμένες μορφές malware και δημιουργήθηκε από την NSA. Η ύπαρξη του ιού εντοπίστηκε επίσημα το 2014, αν και υπάρχουν δείγματα από το 2011 ή ίσως και νωρίτερα, καθώς υπάρχουν υποψίες που τον θέλουν να εμφανίζεται το 2003. Από τεχνικής άποψης, οι ερευνητές security κατονομάζουν τον Regin malware ως το πλέον προηγμένο, έχοντας τη δυνατότητα να μην ανιχνεύεται εύκολα σε μολυσμένα συστήματα.

Flame

malware

- Advertisement -

Το Flame εντοπίστηκε το 2012 από το MAHER κέντρο του Ιρανικού Εθνικού CERT. Στην αρχή δεν συγκαταλέγονταν στα malware αλλά κατηγοριοποιούνταν ως “attack toolkit”, δηλαδή εργαλείο επίθεσης. Η ανακάλυψη του προέκυψε από επιθέσεις που πραγματοποίησε το Stuxnet. Επιθέσεις πραγματοποίησε και σε κυβερνήσεις της Μέσης Ανατολής.

Stuxnet  

malware

Είναι το λογισμικό που δημιούργησαν συνεταιρικά η αμερικανική NSA και το Ισραηλινό στρατιωτικό σώμα 8200 στις αρχές του 2000. Λέγεται ότι την ημέρα που κυκλοφόρησε χρησιμοποίησε ταυτόχρονα 4 διαφορετικά zero-days. Έτσι, ήταν απόλυτα επιτυχές και έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις με επιτυχία σε περισσότερους από 200.000 υπολογιστές.

Shamoon

malware

Το πρώτο μη-αμερικάνικο κακόβουλο λογισμικό στην λίστα είναι το Shamoon. Πρόκειται για ένα στέλεχος malware, που ανέπτυξαν κρατικοί hackers του Ιράν. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 στο δίκτυο της Saudi Aramco, του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας. Κατέστρεψε πάνω από 30.000 υπολογιστές κατά την επίθεση του. Πιο πρόσφατα, επιτέθηκε στην Saipem την Ιταλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Triton

malware

Πιο πρόσφατη προσθήκη είναι ο Triton. Είναι το malware που εικασίες το θέλουν να δημιουργείται από ρωσικό ερευνητικό εργαστήριο. Όπως δήλωσε η FireEye, ο Triton δημιουργήθηκε για να σταματήσει μια παραγωγική διαδικασία ή για να επιτρέψει στα μηχανήματα που ελέγχονται από το TriconSIS να υφίστανται σε κατάσταση μη ασφαλούς λειτουργίας.

Industroyer

malware

Είναι γνωστό και με το όνομα Crashoverride. Πρόκειται για malware που αναπτύχθηκε από τους ρωσικούς κρατικούς hackers και αναπτύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, στις επιθέσεις ενάντια του ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας. Η επίθεση κρίθηκε απολύτως επιτυχημένη, αφού έκοψε το ρεύμα σε ένα τμήμα του Κιέβου για μια ολόκληρη ώρα.

Duqu

malware

Το Duqu ανακαλύφθηκε από Ούγγρους ερευνητές security το 2011. Μια δεύτερη έκδοση ανακαλύφθηκε το 2015 και ήταν με την κωδική ονομασία Duqu 2.0. Η πρώτη έκδοση αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τις επιθέσεις Stuxnet, ενώ η δεύτερη χρησιμοποιήθηκε για να υπονομεύσει το δίκτυο της ρωσικής εταιρείας Kaspersky Lab. Το Duqu 2.0 βρέθηκε επίσης σε υπολογιστές σε ξενοδοχεία στην Αυστρία και την Ελβετία, όπου διεξήχθησαν οι διεθνείς διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ / ΕΕ και Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα και τις οικονομικές κυρώσεις.

PlugX

malware

Το συγκεκριμένο malware είναι ένα trojan απομακρυσμένης πρόσβασης. Εμφανίστηκε σε επιθέσεις από Κινέζους hackers το 2012.

Winnti

malware

Όπως το προαναφερθέν, είναι Κινέζικο στέλεχος malware. Υπάρχει από το 2011 και περιγράφεται ως modular backdoor trojan.

Uroburos

malware

Αναπτύχθηκε από μια ομάδα ονόματι Turla, μια από τις πιο εξελιγμένες ομάδες hackers που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση. Ήταν το κεντρικό κομμάτι των επιθέσεων του Turla APT και είχε βρεθεί σε υπολογιστές στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τη Μέση Ανατολή από το 2008. Οι στόχοι περιλάμβαναν συνήθως κυβερνητικές οντότητες. Εντοπίστηκε σε 45 χώρες.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...