ΑρχικήinetΥπάλληλοι της Amazon θα απεργήσουν κατά τη διάρκεια του Prime Day

Υπάλληλοι της Amazon θα απεργήσουν κατά τη διάρκεια του Prime Day

Amazon Τις τελευταίες μέρες, η Amazon είναι απασχολημένη με το να διαφημίζει το Prime Day. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν άλλα σχέδια για εκείνη την ημέρα. Το προσωπικό σε μια αποθήκη, στην πόλη Shakopee της Μινεσότα, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εξάωρη απεργία στις 15 Ιουλίου, κατά την έναρξη, δηλαδή, του Prime Day. Στόχος της απεργίας είναι η διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και η μετατροπή περισσότερων προσωρινών εργαζομένων σε μόνιμους. Η μόνιμη εργασία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός «βιώσιμου μέλλοντος».

Οι εργαζόμενοι της Amazon στις ΗΠΑ έχουν διαμαρτυρηθεί και στο παρελθόν για τα συγκεκριμένα θέματα. Το Δεκέμβριο, είχε γίνει στη Μινεσότα διαμαρτυρία για τη στήριξη των εργαζομένων στην Ανατολική Αφρική. Ωστόσο, ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια σημαντικών ημερών για τις πωλήσεις. Τέτοιες πρακτικές είναι συνηθισμένες στην Ευρώπη.

Η Amazon δεν έχει κάνει κανένα δημόσιο σχόλιο για την απεργία. Το πιο πιθανό είναι ότι η απεργία δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα το Prime Day, καθώς η εταιρεία διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό αποθηκών στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η απεργία δεν θα περάσει απαρατήρητη, καθώς έχουν ακουστεί πολλά για τη συμπεριφορά της Amazon απέναντι στο προσωπικό της. Η εταιρεία αύξησε, πρόσφατα, την ελάχιστη αμοιβή της σε 15 δολάρια ανά ώρα. Ωστόσο, και αυτό έγινε μετά από πίεση του γερουσιαστή Bernie Sanders και άλλων, που ζητούσαν νόμους για τον έλεγχο της Amazon και άλλων εταιρειών, που είχαν κατηγορηθεί για διάφορα θέματα, που σχετίζονταν με τους εργαζομένους.

Οι εργαζόμενοι, από την άλλη μεριά, ανησυχούν για τις συνέπειες της απεργίας. Αναφερόμενοι σε προηγούμενη απεργία, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν, πρόσφατα, καταγγελίες στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία, που έχει προσλάβει η Amazon για να τη βοηθά στην πρόσληψη προσωπικού, η Integrity Staffing Solutions, ήταν κατά των απεργών και μάλιστα απέλυσε έναν από τους συντονιστές της απεργίας, ενώ αφαίρεσε το χρόνο απεργίας από το επίδομα αδείας τριμήνου.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon ισχυρίζεται ότι η εταιρεία προσφέρει ήδη αυτά που ζητούν οι εργαζόμενοι. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εταιρεία προσφέρει “εξαιρετική αμοιβή” και «μεγάλες ευκαιρίες απασχόλησης”.

Συγκεκριμένα, η δήλωση ήταν η εξής: “Στην πραγματικότητα, η Amazon προσφέρει ήδη αυτά, που ζητάει αυτή η ομάδα εργαζομένων. Προσφέρουμε μεγάλες ευκαιρίες απασχόλησης με άριστη αμοιβή, από 16,25 έως 20,80 δολάρια την ώρα, και πολλά οφέλη, όπως παροχή περίθαλψης, 20 εβδομάδες γονικής άδειας, αμειβόμενη εκπαίδευση, ευκαιρίες και πολλά άλλα. Ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε να συγκρίνει τις αμοιβές, τα οφέλη και τον χώρο εργασίας με άλλους εμπόρους λιανικής πώλησης και μεγάλους εργοδότες, στην πόλη Shakopee και σε όλη τη χώρα. Επίσης, μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει μια περιήγηση και να δει τις εγκαταστάσεις μας”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS