ΑρχικήsecurityTesla: Πρώην υπάλληλος έκλεψε το source code του "Αυτόματου Πιλότου" και το...

Tesla: Πρώην υπάλληλος έκλεψε το source code του “Αυτόματου Πιλότου” και το έδωσε σε αντίπαλο

TeslaΗ Tesla έκανε μήνυση σε έναν πρώην υπάλληλο της, με την κατηγορία ότι έκλεψε δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία του “Αυτόματου Πιλότου” και τα έδωσε σε μια κινεζική αντίπαλη εταιρεία.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο πρώην υπάλληλος, που ονομάζεται Guangzhi Cao, παραδέχτηκε ότι είχε πρόσβαση στον source code της Tesla και ότι κράτησε τα αρχεία στο drive του. Ωστόσο, αρνείται ότι οι ενέργειές του αποτελούν κλοπή εμπορικών μυστικών. Η Tesla, από την άλλη μεριά έχει άλλη άποψη. Στην καταγγελία της αναφέρει ότι η λειτουργία αυτόματου πιλότου, πάνω στην οποία εργαζόταν ο Cao, είναι το “κόσμημα της Tesla” και ότι ο Cao προσπάθησε να μεταφέρει αυτό το σημαντικό εμπορικό μυστικό στην Xiaopeng Motors, στην εταιρεία, που δουλεύει τώρα.

Το Νοέμβριο του 2018, η Xiaopeng Motors προσέφερε στον Cao μια θέση εργασίας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι πριν φύγει από την εταιρεία, ο Cao μεταφόρτωσε τα πλήρη αντίγραφα του source code, που σχετίζονται με τον αυτόματο πιλότο της Tesla, στον προσωπικό του λογαριασμό iCloud. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπάλληλος έκλεψε πάνω από 300.000 αρχεία και καταλόγους, παραβιάζοντας τις πολιτικές της Tesla αλλά και τη συμφωνία, που είχε γίνει μεταξύ εταιρείας και Cao.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Xiaopeng Motors, γνωστή και ως XMotors ή XPeng, εμπλέκεται σε τέτοιες υποθέσεις. Η Xiaopeng Motors είναι μια κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων. Πέρυσι, ένας πρώην υπάλληλος της Apple συνελήφθη, καθώς κατηγορήθηκε για κλοπή δεδομένων και μεταφορά τους στην κινεζική εταιρεία. Ο εργαζόμενος παραδέχτηκε ότι είχε πάρει το υλικό και είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να μετακομίσει στην Κίνα για να εργαστεί στην Xiaopeng Motors.

Η Xiaopeng Motors δεν κατηγορείται άμεσα για κάποια παράβαση. Ωστόσο, στην καταγγελία, η Tesla αναφέρει ότι η κινεζική εταιρεία προσπαθεί να αντιγράψει τις ιδέες της: «Έχοντας ως στόχο να χτυπήσει την Tesla, η XMotors σχεδίασε τα οχήματα της με βάση τις open source πατέντες της Tesla, ενώ ταυτόχρονα μιμείται το σχεδιασμό, την τεχνολογία ακόμη και το επιχειρηματικό μοντέλο της Tesla”.

Η κινεζική εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τις πράξεις των πιθανών υπαλλήλων της και ότι κατηγορίες, εις βάρος της, είναι αβάσιμες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS