ΑρχικήHow ToPassword Managers - Crash Test: Τα πιο δημοφιλή εργαλεία της αγοράς!

Password Managers – Crash Test: Τα πιο δημοφιλή εργαλεία της αγοράς!

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο password manager – μια από τις καλύτερες πρακτικές ασφάλειας που συνιστούν οι ειδικοί του χώρου – ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο και μπορεί να αναθεωρήσετε.

Οι password managers, ή αλλιώς “διαχειριστές διαπιστευτηρίων”, σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να αποθηκεύετε ένα διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε σας λογαριασμό. Όμως, η επιλογή του καταλληλότερου password manager μπορεί να αποτελεί πρόσκληση για τους καταναλωτές των οποίων οι βασικές ανησυχίες συνοψίζονται στα παρακάτω:

  • Πως λειτουργούν οι password managers;
  • Που αποθηκεύονται τα στοιχεία μου;
  • Πως να μοιραστώ τα διαπιστευτήριά (credentials) μου με κάποιον άλλον;
  • Μπορούν να λειτουργήσουν σε κινητά τηλέφωνα;

Παρακάτω ακολουθεί μια περιγραφή των πιο δημοφιλών εργαλείων της αγοράς.

LastPass

To LastPass αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις της αγοράς. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση, υποστηρίζεται σχεδόν από όλες τις πλατφόρμες (λειτουργικά συστήματα, browsers) και προσφέρει μεγάλη ποικιλία λειτουργιών. Η δωρεάν έκδοση του LastPass, συγχρονίζει τα αποθηκευμένα σας στοιχεία σε όσες συσκευές επιθυμείτε και έχει σχεδόν όσες λειτουργίες έχει και η paid έκδοση. Παρόλα αυτά, το κόστος της paid έκδοσης του LastPass έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια φτάνοντας τα 24$ το χρόνο.

Η χρήση του LastPass δεν απαιτεί την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής τοπικά στον υπολογιστή σας καθώς το λογισμικό μπορεί να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου σαν browser extension. Μπορείτε να κατεβάσετε τις επίσημες εφαρμογές του LastPass για iOS και Android από το App Store ή Play Store αντίστοιχα.

1Password

To 1Password έχει γίνει αρκετά γνωστό  τα τελευταία χρόνια για πολλούς λόγους. Μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες του, είναι ο τρόπος που λειτουργεί με αρκετές εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, καταργώντας ουσιαστικά τη διαδικασία αντιγραφής/επικόλλησης (από τον password manager στη φόρμα σύνδεσης της εφαρμογής). Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει σαν εφαρμογή αυθεντικοποίησης, όπως το Google Authenticator: Αντικαθιστά τον έλεγχο ταυτοποίησης πολλαπλών παραγόντων (2FA) και προσθέτει ένα μυστικό κλειδί στο κλειδί κρυπτογράφησης που αποθηκεύεται τοπικά. Έτσι, τα δεδομένα σας δεν μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν, παρα μόνο εάν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στη συσκευή σας. Το 1Password, μέσω της λειτουργίας “travel mode”, σας δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσετε όσους κωδικούς πρόσβασης διαλέξετε, από οποιαδήποτε συσκευή σας έχει πρόσβαση σε αυτά.

Dashlane

To Dashlane αποτελεί μία από τις καλύτερες λύσεις για αποθήκευση των κωδικών πρόσβασής σας. Εκτός από τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει ένα τυπικός password manager όπως τη δημιουργία νέων, δυνατών κωδικών πρόσβασης προσφέρει ενσωματωμένη προστασία ταυτότητας (VPN).

Ένα ακόμα δυνατό του χαρακτηριστικό είναι το dashboard του, που μπορεί να αξιολογήσει τους κωδικούς πρόσβασής σας και να σας προτείνει ενέργειες οι οποίες θα ενισχύσουν την ασφάλειά σας. Η τιμή του ανέρχεται στα 59,99$ το χρόνο, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά εργαλεία του είδους του.

Keeper

Το Keeper είναι ένα όχι και τόσο γνωστό εργαλείο, που παρόλα αυτά είναι αρκετά ασφαλές και υποστηρίζεται από τις περισσότερες συσκευές και browsers. Συνεργάζεται άψογα με τη μέθοδο αυθεντικοποίησης Duo push και μπορεί να αποτρέψει κακόβουλους από όλο το κόσμο στο να μην συνδεθούν στο λογαριασμό σας. Επίσης, σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε σημειώσεις και αρχεία στις καταχωρήσεις σας.

Υποστηρίζει την εισαγωγή καταχωρήσεων από άλλους password managers όπως το 1Password και το LastPass αλλά και από browsers όπως Chrome, Opera και Firefox.

password manager

 

Συνοπτικά μπορείτε να βρείτε τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά των παραπάνω password managers στο παρακάτω πίνακα:

Προϊόν LastPass 1Password Dashlane Keeper
Χαμηλότερη Τιμή 24$ 35,88$ 59,99$ 25$
Εισαγωγή από browsers + + + +

Έλεγχος Ταυτότητας 2 Παραγόντων (2FA)

 

+

+ + +
Συμπλήρωση web forms + + + +
Κωδικοί πρόσβασης εφαρμογών + + +
Ασφαλής Διαμοιρασμός με τρίτους + + +

 

Stormi
Stormi
Here’s to the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers...

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS