ΑρχικήsecurityNokia 9 PureView: Ξεκλειδώνει ακόμα και με τσίχλες λόγω σφάλματος

Nokia 9 PureView: Ξεκλειδώνει ακόμα και με τσίχλες λόγω σφάλματος

Όταν η Nokia ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το Nokia 9 PureView, πολλοί ήταν εκείνοι που το περίμεναν με ανυπομονησία. Ο λόγος; Μα φυσικά επειδή είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο σε όλο τον κόσμο, που διαθέτει πενταπλή κάμερα.

Ανάμεσα στα άλλα χαρακτηριστικά, το Nokia 9 PureView διαθέτει και έναν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, ενσωματωμένο στην οθόνη. Σύντομα όμως, ο αισθητήρας βρέθηκε να αντιμετωπίζει ένα ζήτημα ασφαλείας, οπότε η εταιρεία έσπευσε να κυκλοφορήσει ενημερώσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ωστόσο, μετά την ενημέρωση, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Οι χρήστες αναφέρουν ότι ο αισθητήρας παραμένει αναξιόπιστος, αφού μπορεί να παρακαμφθεί με μη καταχωρημένο δακτυλικό αποτύπωμα ή με τη χρήση ενός κουτιού από τσίχλες.

Οι χρήστες κάνουν posts στο Twitter και δημοσιεύουν βίντεο, στα οποία φαίνεται ότι ο αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος του Nokia δεν λειτουργεί σωστά με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο κινητό χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του (χωρίς να είναι καταχωρημένο για να γίνεται δεκτό), ένα κουτάκι από τσίχλες, ένα νόμισμα, δερμάτινα γάντια και άλλα.

Ένας χρήστης έγραψε ότι ακόμα και μετά το patch Απριλίου 2019, το θέμα με τον σαρωτή δεν έχει διορθωθεί. Οτιδήποτε περάσει μπροστά από το σαρωτή, μπορεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο. Πρόκειται για ένα μεγάλο σφάλμα ασφαλείας.

Ένας άλλος χρήστης ανέφερε ότι το σφάλμα με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπήρχε πριν από την ενημέρωση και εξακολουθεί να υπάρχει.

Οι χρήστες παραπονιούνται ότι η πιο πρόσφατη ενημέρωση Pie Build v4.22C έκανε το σφάλμα χειρότερο από ότι ήταν πριν. Τώρα ο καθένας μπορεί να παρακάμψει τον αισθητήρα και να αποκτήσει πρόσβαση στο Nokia τηλέφωνο τους, χρησιμοποιώντας το οτιδήποτε.

Πιθανότατα το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιον αλλοιωμένο αλγόριθμο, ο οποίος επιτρέπει το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σε συγκεκριμένες συνθήκες.

Ας ελπίσουμε ότι η HMD θα μπορέσει να το διορθώσει άμεσα.

Μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, η εταιρεία προτείνει στους χρήστες να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους για την προστασία του κινητού τους, όπως PIN, κωδικό πρόσβασης ή αναγνώριση προσώπου.

Πριν λίγο καιρό, ένα σφάλμα ασφαλείας βρέθηκε στον ultrasonic σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος του Galaxy S10 της Samsung. Σε εκείνη την περίπτωση είχε χρησιμοποιηθεί ένα 3D αντίγραφο του αποτυπώματος του ιδιοκτήτη, προκειμένου να ξεγελαστεί ο σαρωτής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS