ΑρχικήHow ToCryptocurrency: Τρόποι για να ενισχύσετε την ιδιωτικότητά σας

Cryptocurrency: Τρόποι για να ενισχύσετε την ιδιωτικότητά σας

CryptocurrencyΤο απόρρητο και η ιδιωτική ζωή στο διαδίκτυο έχουν μεγάλη σημασία. Δεν αρκεί η λήψη ενός-δύο μέτρων για την προστασία μας. Το διαδίκτυο είναι ένας πολύ επικίνδυνος χώρος. Κάθε φορά που κάνετε κάτι, κάθε πληροφορία που εισάγετε, μπορεί να παραβιαστεί από κακόβουλους hackers. Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν είναι φυσικά και οι χρήστες cryptocurrency, αφού οι on-chip ενέργειες που εκτελούν καταγράφονται επ ‘αόριστον.

Αυτά μαζί με άλλα δεδομένα, όπως η διεύθυνση IP, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός του κινητού, μπορούν να βοηθήσουν τους hackers να βρουν πιθανά θύματα.

Στο μέλλον, το κράτος μπορεί να είναι σε θέση να έχει μια πολύ λεπτομερή εικόνα των δραστηριοτήτων των χρηστών cryptocurrency.

Πώς μπορούν οι χρήστες cryptocurrency να ενισχύσουν την ιδιωτικότητά τους;

Χρήση ενός VPN

Έχουμε πει αρκετές φορές, ότι το VPN είναι αρκετά βοηθητικό για την προστασία της ιδιωτικής ζωής γενικά αλλά και στην περίπτωση του cryptocurrency. Η εγκατάσταση των περισσότερων VPN είναι σχετικά εύκολη. Το Opera  προσφέρει ήδη ένα VPN στο desktop του και σε Andoid browsers. Οι υπηρεσίες VPN μπορούν να βοηθήσουν με τον εξής τρόπο: καλύπτουν την διεύθυνση IP σας, όταν θέλετε να κάνετε συναλλαγές που σχετίζονται με cryptocurrency.

Μην χρησιμοποιείτε τον κανονικό λογαριασμό email για τις crypto συναλλαγές σας  

Δημιουργήστε ένα διαφορετικό email account για ό,τι έχει να κάνει με το cryptocurrency. Έτσι, σε περίπτωση που παραβιαστεί το κανονικό σας email, οι hackers δεν θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που σχετίζονται με το cryptocurrency.

Μην χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά τις ίδιες διευθύνσεις

Οι μισές περίπου συναλλαγές Bitcoin χρησιμοποιούν διευθύνσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να δημιουργείτε μια νέα διεύθυνση Bitcoin. Η διαδικασία είναι άμεση και δωρεάν. Αν το wallet ή η πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε, δεν σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια νέα διεύθυνση, τότε σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε μια πλατφόρμα cryptocurrency που προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Υπάρχουν πολλές επιλογές.

Αποθηκεύστε τα κλειδιά και τους κωδικούς σας off-line

Το μέρος στο οποίο αποθηκεύετε τους κωδικούς σας, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Η διατήρηση των ιδιωτικών κλειδιών σας offline μπορεί να σας προστατεύει από φυσικές και ψηφιακές βλάβες στον υπολογιστή σας.

Η αποθήκευση των κωδικών σε πολλά διαφορετικά μέρη και η διαίρεση τους σε πολλά κομμάτια μπορεί επίσης να προσφέρει μια extra προστασία.

Χρήση coin mixers

Τα coin mixers μπορούν και είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν από όλους. Υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Cashshuffle και το Coinjoin, οι οποίες συνδυάζουν πολλαπλές πληρωμές crypto-νομισμάτων από διαφορετικούς αποστολείς σε μια μόνο συναλλαγή, ώστε να μην μπορεί να καταλάβει κάποιος άλλος, ποιος είναι ο αποστολέας και ποιος ο παραλήπτης. Ουσιαστικά, οι υπηρεσίες κρύβουν την προέλευση και τον προορισμό των νομισμάτων.

Στις μέρες μας, όπου οι διαδικτυακές επιθέσεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε όσα περισσότερα μέτρα προστασίας μπορείτε, ειδικά όταν αφορούν τις οικονομικές σας συναλλαγές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS