Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:13
Αρχική security Έρευνα αποδεικνύει την έλλειψη ασφάλειας των οργανισμών!

Έρευνα αποδεικνύει την έλλειψη ασφάλειας των οργανισμών!

Με την πάροδο των ετών αυξάνονται οι επενδύσεις αυτοματοποίησης και ευελιξίας των οργανισμών. Οι κίνδυνοι όμως μεγαλώνουν, καθώς στην πραγματικότητα υπάρχει έλλειψη συνειδητοποίησης της ύπαρξης των προνομιακών credentials στα DevOps, στα RPA (robotic process automation) και στο cloud.

Σύμφωνα με το report του 2019 της CyberArk Global Advanced Threat Landscape, λιγότεροι από το 50% των οργανισμών διαθέτουν στρατηγική access security για DevOps, IoT, RPA και άλλες τεχνολογίες.

ασφάλειας

Έτσι, οι hackers έχουν τη δυνατότητα να κάνουν exploit στη νόμιμη πρόσβαση και να κινηθούν με τέτοιον τρόπο προς την επίτευξη του στόχου τους.

Η πρόληψη αυτής της πλευρικής κίνησης είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους χαρτογραφούνται οι επενδύσεις ασφαλείας των οργανισμών. Το 28% των συνολικών προγραμματισμένων δαπανών ασφαλείας για τα επόμενα δύο χρόνια επικεντρώνεται στην παύση της κλιμάκωσης των προνομίων και της πλευρικής μετακίνησης.

Από τα άτομα που έλαβαν μέρος στην έρευνα, το 78% εντόπισε επιθέσεις από hackers στις τρεις μεγαλύτερες απειλές: οργανωμένο έγκλημα, ακτιβιστές, privileged insiders. Από την άλλη το 60% των ερωτηθέντων ανέφεραν ως ένα από τους μεγαλύτερους κινδύνους της ασφάλειας το phishing και εν συνεχεία το ransomware και το Shadow IT.

Στην πράξη η έρευνα έδειξε, ότι ενώ οι οργανισμοί θεωρούν την προνομιακή ασφάλεια πρόσβασης ως βασική συνιστώσα ενός αποτελεσματικού προγράμματος cybersecurity, αυτή η κατανόηση δεν έχει μεταφραστεί ακόμη σε δράση για την προστασία των τεχνολογιών ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το 84% των ερωτηθέντων των οργανισμών δήλωσαν ότι το IT και τα κρίσιμα δεδομένα δε θα είναι ποτέ πλήρως ασφαλή αν δεν εξασφαλιστούν τα privileged accounts και τα credentials. Παρόλα αυτά, μόνο το 49% διαθέτει security στρατηγική για τη διαφύλαξη αυτών.

ασφάλειας

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της παγκόσμιας επιχειρηματικής ανάπτυξης CyberArk, Adam Bosnian, δήλωσε ότι ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί κατανοούν την σημασία των κινδύνων του cyber kill chain και γιατί η πλευρική μετακίνηση είναι κρίσιμη για ζητήματα ασφάλειας. Ανέφερε ακόμα, ότι αυτή η ευαισθητοποίηση δεν είναι αρκετή και είναι ανάγκη να μετατραπεί σε εφαρμογή προληπτικών στρατηγικών για την ουσιαστική μείωση του κινδύνου.

Ακόμα η έρευνα δείχνει ότι το 41% των οργανισμών προτίθεται να πληρώσει πρόστιμα για μη συμμόρφωση με τους βασικούς κανονισμούς, αλλά δεν θα αλλάξει τις πολιτικές ασφάλειας ακόμα και μετά από επιτυχές cyberattack.

Η έρευνα εξέτασε και τον αντίκτυπο που έχουν στους οργανισμούς οι σημαντικοί κανονισμοί. Από αυτό το κομμάτι της έρευνας βλέπουμε ότι το 46% των οργανισμών είναι πλήρως προετοιμασμένοι για μια παραβίαση, εντός 72 ωρών. Το 62% των ερωτηθέντων της Αυστραλίας αναφέρουν ότι ήταν πλήρως προετοιμασμένοι να συμμορφωθούν με το σύνολο του καταστατικού, το οποίο τέθηκε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2019. Τέλος, μόνο το 37% είναι έτοιμο να θέσει σε εφαρμογή τη νομοθεσία προστασίας καταναλωτών της Καλιφόρνια το 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...