ΑρχικήsecurityΦοιτητής χρησιμοποιεί "Killer USB" και καταστρέφει υπολογιστές αξίας $ 58,000

Φοιτητής χρησιμοποιεί “Killer USB” και καταστρέφει υπολογιστές αξίας $ 58,000

φοιτητής

Ένας πρώην φοιτητής του The College of Saint Rose στην πόλη Albany της Νέας Υόρκης, ο Vishwanath Akuthota, κατηγορήθηκε ότι προκάλεσε μεγάλες ζημιές στα ηλεκτρονικά συστήματα του κολλεγίου του. Ο Akuthota, ηλικίας 27 ετών, παραδέχτηκε ότι στις 14 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποίησε αυτές τις ενέργειες. Τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια.

Ο Akuthota φέρεται ότι κατέστρεψε 66 συνολικά υπολογιστές του πανεπιστημίου του, μαζί με οθόνες και βάθρα στα οποία τοποθετούνταν, ενώ κατέγραφε ταυτόχρονα την πράξη του με το iPhone του.

Οι κάμερες ασφαλείας του πανεπιστημίου, τον κατέγραψαν να φορά ένα κόκκινο φούτερ και να μεταφέρει ένα γκρι σακίδιο, σύμφωνα με την Time Union.

Η συνολική ζημία που προκλήθηκε από τον Akuthota έφτασε τα $ 58.471 και ο ίδιος συμφώνησε να επιστρέψει το ποσό στο κολλέγιο.

Ο πρώην φοιτητής κρατείται προς το παρόν, από την μέρα της σύλληψής του στις 22 Φεβρουαρίου 2019 και η υπόθεση διερευνάται από την αστυνομική υπηρεσία της Albany (APD) και το FBI, ενώ δεν έχει αποκαλύψει τα κίνητρα που τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την πράξη.

Το Killer USB είναι ένα μικροσκοπικό USB, το οποίο όταν συνδέεται σε έναν υπολογιστή, διοχετεύει με ταχύτητα πολύ υψηλή τάση ρεύματος και καταστρέφει το hardware της συσκευής. Σύμφωνα με την ένορκη δήλωση “η διαδικασία αυτή καθιστά μία ηλεκτρονική συσκευή μη λειτουργική, καταστρέφοντας τη θύρα, το σκληρό δίσκο και το συνολικό σύστημα τροφοδότησης”.

Ο Akuthota που κατάγεται από την Ινδία και διαμένει στις ΗΠΑ με φοιτητική βίζα, αποφοίτησε από το College of Saint Rose το 2017 με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει πάρει πτυχίο και πάνω στα συστήματα πληροφορικής.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS