ΑρχικήsecurityHacker σχεδιάζει να πουλήσει 932 εκατομμύρια κλεμμένα αρχεία

Hacker σχεδιάζει να πουλήσει 932 εκατομμύρια κλεμμένα αρχεία

Hacker Μια σοβαρή υπόθεση παραβίασης δεδομένων λαμβάνει χώρα, αφού σύμφωνα με το ZDNet, ένας hacker με το όνομα Gnosticplayers σχεδιάζει να πουλήσει ένα δισεκατομμύριο δεδομένα χρηστών. Ο hacker είχε δηλώσει τα σχέδιά του από τον Φεβρουάριο. Απ’ ότι φαίνεται είναι αποφασισμένος να το κάνει, αφού ήδη δημοσίευσε σχεδόν 65,5 εκατομμύρια αρχεία την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι λοιπόν απίθανο να φτάσει σύντομα τα 932 εκατομμύρια αρχεία που έχει στην κατοχή του.

Ο συγκεκριμένος hacker έχει επιτεθεί σε 44 εταιρείες, και από τα μέσα Φεβρουαρίου έχει θέσει τα κλεμμένα αρχεία προς πώληση στο dark web, όπου πωλούνται παράνομα προϊόντα, όπως όπλα, ναρκωτικά και εργαλεία hacking.

Τα δεδομένα που έχει δημοσιεύσει προέρχονται από διάφορες εταιρείες. Τα δεδομένα είναι χωρισμένα σε τέσσερις φακέλους. Ο Φάκελος 1 περιλαμβάνει 620 εκατομμύρια αρχεία χρηστών, ο Φάκελος 2 127 εκατομμύρια, ο Φάκελος 3 93 εκατομμύρια και ο Φάκελος 4 26,5 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τον hacker, τα τελευταία 65,5 εκατομμύρια αρχεία που κυκλοφόρησε, προέρχονται από 6 εταιρείες: την gaming πλατφόρμα Mindjolt, το digital mall Wanelo, το e-invitations και platform RSVP Evite, την ταξιδιωτική εταιρεία Yanolja της Νότιας Κορέας, το γυναικείο κατάστημα μόδας Moda Operandi και το κέντρο επισκευών της Apple iCracked.

Tο ZDNet στο παρελθόν έχει μιλήσει με εταιρείες που έχει αναφέρει ο hacker και 38 άτομα επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις. Επομένως, είναι πολύ πιθανό ότι λέει την αλήθεια και για τις παραπάνω εταιρείες.

Οι διαχειριστές του Dream Market αποφάσισαν να κλείσουν την αγορά τους μετά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις DDoS.

Το κίνητρο του hacker δεν είναι γνωστό. Οι περισσότεροι θα φαντάζονταν τα χρήματα. Ωστόσο, οι hackers σαν τον Gnosticplayers ανήκουν σε «υπόγειες» κοινότητες hacker, οι οποίες χακάρουν εταιρείες, κλέβουν τα δεδομένα τους και στη συνέχεια τα πωλούν σε συνεργάτες.

Αυτό από μόνο του προσφέρει στους hackers αρκετά χρήματα. Δεν χρειάζεται να τα πωλούν και σε δημόσιες αγορές, όπως το Dream Market.

Όταν ένας hacker αποφασίσει να πουλήσει τα δεδομένα, που έχει κλέψει, σε δημόσια αγορά, θέλει να πετύχει κάτι. Ο Gnosticplayers, θέλει να καταφέρει να τον θυμούνται όλοι, όπως θυμούνται τον Peace_of_Mind.

Τα 932 εκατομμύρια αρχεία που έχει στην κατοχή του και που σταδιακά κυκλοφορεί σε αγορές, μας κάνουν όλους να ανησυχούμε για το πόσο ασφαλείς είμαστε στο διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS