ΑρχικήsecurityHackers χρησιμοποιούν ransomware ως αντιπερισπασμό για άλλες επιθέσεις

Hackers χρησιμοποιούν ransomware ως αντιπερισπασμό για άλλες επιθέσεις

επιθέσειςΟι hackers έχουν βρει μια νέα μέθοδο επίθεσης. Χρησιμοποιούν ransomware για να παραπλανήσουν τα θύματά τους, και να κρύψουν άλλες πιο επικίνδυνες επιθέσεις.

Όταν, λοιπόν, πέφτει κάποιος θύμα επίθεσης ransomware, μπορεί να νομίσει ότι δίνοντας το χρηματικό ποσό που θα του ζητηθεί, θα αποκτήσει ξανά τα δεδομένα του αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να έχει πάθει και κάποια άλλη ζημιά χωρίς να το ξέρει.

Γι’ αυτό το λόγο, τα θύματα ransomware επιθέσεων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά και να το ψάχνουν πολύ μετά τις επιθέσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα ransomware είναι παρόμοιος με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι επιθέσεις DDoS από τους hackers. Χρησιμοποιούνται ως αντιπερισπασμός και με σκοπό την κάλυψη ή διαγραφή των ενδείξεων μιας πιο σοβαρής επίθεσης.

Η διαδικασία είναι η γνωστή. Στέλνεται ένα phishing email, που περιέχει κάποιο σύνδεσμο με κακόβουλο λογισμικό.

Σύμφωνα με τον Israel Barak, CISO της εταιρείας Cybereason, τα ransomware χρησιμοποιούνται είτε γι’ αυτό για το οποίο φτιάχτηκαν, δηλαδή να κλέβουν προσωπικές πληροφορίες του στόχου και στη συνέχεια οι hackers να ζητούν χρήματα για αντάλλαγμα, είτε για την κάλυψη άλλων επιθέσεων. Και στη δεύτερη περίπτωση οι επιτιθέμενοι κλέβουν τα δεδομένα, στέλνουν μήνυμα για να ζητήσουν «λύτρα» από το θύμα, ενώ ταυτόχρονα αφαιρούν πράγματα από το endpoint. Με αυτό τον τρόπο, τα θύματα νομίζουν ότι τα δεδομένα χάθηκαν εξαιτίας μιας τυχαίας επίθεσης ransomware.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS