ΑρχικήsecurityΨεύτικα αντίγραφα του DeepNude μοιράζουν κακόβουλο λογισμικό

Ψεύτικα αντίγραφα του DeepNude μοιράζουν κακόβουλο λογισμικό

DeepNude Τον προηγούμενο μήνα, είχε γίνει θέμα η κυκλοφορία της εφαρμογής DeepNude, η οποία δημιουργούσε γυμνές φωτογραφίες γυναικών. Η εφαρμογή χρησιμοποιούσε εικόνες και αφαιρούσε τα ρούχα των γυναικών με τη χρήση κάποιων αλγόριθμων. Το DeepNude δεν είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη, καθώς ο ίδιος ο δημιουργός αποφάσισε να τo αποσύρει στις 27 Ιουνίου.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια αντίγραφα, τα οποία εκμεταλλεύονται οι hackers για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού. Στόχος τους είναι η κλοπή πληροφοριών. Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ως πλατφόρμα διανομής το YouTube. Προσπαθούν να προσελκύσουν τα θύματα λέγοντας ότι μπορούν να τους προμηθεύσουν με μια Premium έκδοση του DeepNude για Windows, Android και iOS.

Ο ερευνητής ασφάλειας Frost ανακάλυψε ότι οι hackers στόχευαν στη διανομή ενός κακόβουλου λογισμικού, με το όνομα Qulab, το οποίο  σχεδιάστηκε για να κλέβει πληροφορίες από το πρόγραμμα περιήγησης (ιστορικό, credentials, cookies) και από άλλα προγράμματα (FileZilla, Discord, Steam).

Η διαδικασία έχει ως εξής: οι απατεώνες ανεβάζουν σύντομα βιντεάκια στο YouTube, τα οποία διαφημίζουν το DeepNude. Στην περιγραφή περιλαμβάνουν ένα link, από το οποίο οι χρήστες υποτίθεται ότι θα μπορέσουν να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Μια μικρή έρευνα έδειξε ότι η εκστρατεία ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα περίπου. Το τελευταίο βίντεο, το οποίο περιελάμβανε τον κακόβουλο σύνδεσμο ανέβηκε την Τετάρτη στο YouTube και έχει σχεδόν 1.000 προβολές. Ο σύνδεσμος οδηγεί σε μια Android εφαρμογή.

Φυσικά, η εγκατάσταση προγραμμάτων από άγνωστες πηγές πρέπει να αποφεύγεται. Ωστόσο, πολλοί παρασύρονται όταν τους δίνεται η δυνατότητα να κατεβάσουν δωρεάν μια δημοφιλή εφαρμογή. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται και οι απατεώνες και χρησιμοποιούν τις εφαρμογές για τη διανομή κακόβουλων λογισμικών.

Η εφαρμογή DeepNude αποσύρθηκε γρήγορα, ωστόσο πριν γίνει αυτό, είχε γίνει θέμα συζήτησης και υπήρξαν πολλές αρνητικές κριτικές.

Το DeepNude σταμάτησε να κυκλοφορεί για ηθικούς λόγους. Ο δημιουργός ανακοίνωσε στο Twitter ότι, παρά την προσθήκη ενός υδατογραφήματος στο αποτέλεσμα της επεξεργασίας φωτογραφιών, μερικά άτομα θα μπορούσαν να κάνουν κακή χρήση της εφαρμογής και να βλάψουν τη φήμη κάποιου.

 

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS