ΑρχικήHow ToΠώς μπορώ να συνδέσω το κινητό μου με την τηλεόραση;

Πώς μπορώ να συνδέσω το κινητό μου με την τηλεόραση;

Η τηλεόραση αποτελεί το κατεξοχήν εργαλείο προβολής εικόνων και βίντεο σε σχεδόν κάθε σπίτι. Έχουν υπάρξει σίγουρα πολλές φορές που θελήσατε να παρακολουθήσετε το περιεχόμενο του κινητού σας, ή και κάποιο streaming στην τηλεόραση σας. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται οι δυο συσκευές να ενωθούν. Ο ένας τρόπος είναι μέσω της χρήσης του Chromecast εύκολα και ασύρματα, ενώ ο άλλος με άμεση σύνδεση τους με κάποιου είδους μετατροπέα.

τηλεόραση

Για να γίνει λοιπόν δυνατή η προβολή των αγαπημένων σας ταινιών, παιχνιδιών, φωτογραφιών ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο εσείς επιθυμείτε, ετοιμάσαμε τον παρακάτω περιληπτικό οδηγό.

Σύνδεση μέσω καλωδίων

Τα πιο μοντέρνα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν USB-C θύρες, ωστόσο άλλα παλιότερα έχουν microUSB. Εφοδιάζεστε λοιπόν με τον τύπο του προσαρμογέα που αρμόζει στην περίπτωση σας και συνδέετε το κινητό με την τηλεόραση σας. Υπάρχει μια περίπτωση να σας ζητηθεί να δώσετε χειροκίνητα κάποιες άδειες στο κινητό σας, άλλα συνήθως αυτού του είδους τα menu είναι πολύ φιλικά προς τον χρήστη. Είστε έτοιμοι πια να δείτε στην μεγάλη σας οθόνη όλο το περιεχόμενο του τηλεφώνου σας.

Σύνδεση μέσω Chromecast

Το Chromecast αποτελεί πια ίσως την πιο δημοφιλή λύση για συσκευές ικανές για streaming, όπως το κινητό και η τηλεόραση. Εύκολο στη χρήση και στην εγκατάσταση και κυρίως δίχως καλώδια! Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε επίσης την εφαρμογή Google Home στο κινητό που θέλετε να συνδέσετε.

Μόλις έχετε εγκαταστήσει το Chromecast, το έχετε συνδέσει με το τηλέφωνο σας, ανοίξτε την εφαρμογή και στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης σας θα πρέπει να πατήσετε ένα κουμπί που μοιάζει σαν πρόσωπο με ένα κύκλο γύρω του.

τηλεόραση

Πλοηγηθείτε στις επιπρόσθετες ρυθμίσεις και η πρώτη επιλογή θα πρέπει να είναι o αντικατοπτρισμός συσκευής(Mirror device). Αν υπάρξει μήνυμα που σας προειδοποιεί πως η συσκευή σας δεν είναι βελτιστοποιημένη, αγνοείστε το.

Στη συνέχεια πατήστε το μεγάλο μπλε κουμπί «Cast Screen/Audio» το οποίο θα προκαλέσει το κινητό σας στην αναζήτηση κοντινών συσκευών, κάτι που δεν καθυστερεί λόγω της ταχύτητας του Chromecast.

Κλείνοντας, προσέξτε όσον αφορά τη χρήση της μπαταρίας με το Chromecast καθώς αν έχετε σκοπό να το χρησιμοποιήσετε πολύ ώρα, θα ήταν προτιμότερο να το έχετε μόνιμα συνδεδεμένο στον φορτιστή του.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS