ΑρχικήReviewsWindows 10 Pro VS Windows 10 Home: Ποιος κερδίζει;

Windows 10 Pro VS Windows 10 Home: Ποιος κερδίζει;

Θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας στην πιο πρόσφατη έκδοση Microsoft Windows. Έχετε βρεθεί όμως στο παρακάτω δίλημμα: Windows 10 Home ή Windows 10 Pro;

Για να γίνει σαφές από νωρίς, τα Windows 10 Home είναι σχεδιασμένα για καθημερινούς χρήστες όπως οι περισσότεροι από εμάς, ενώ τα Windows 10 Pro μπορούν να καλύψουν και την υψηλή ζήτηση επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα όμως, οι περισσότεροι δε θα καταλάβουν καν τη διαφορά μεταξύ των εκδόσεων.

Windows

Παρακάτω θα δούμε όλες τις λειτουργίες των Windows 10 Pro, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στην Home έκδοση. Έτσι θα μπορεί όποιος επιθυμεί να αποφασίσει με πραγματικά κριτήρια πια, ποια εκδοχή του ταιριάζει καλύτερα.

  • Όταν μιλάμε για την προστασία των αρχείων, τα Windows 10 Pro έχουν σαφές πλεονέκτημα σε σχέση με τα Windows 10 Home. Αυτό συμβαίνει λόγω του BitLocker, το οποίο είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του Pro, που οι οικιακοί χρήστες των Windows 10 δε διαθέτουν.
  • Το WDAG (Windows Defender Application Guard) σας επιτρέπει να προστατεύετε τον υπολογιστή σας από malware και άλλες σοβαρές απειλές κατά την περιήγηση. Γνωρίζοντας πόσο συχνά πραγματοποιούνται zero-day επιθέσεις, αξίζει να το έχετε, εξασφαλίζοντας έτσι ότι δε θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα κατά το browsing.
  • Τo Remote Desktop Connection είναι στην ουσία η απομακρυσμένη σύνδεση. Είναι μια παροχή των Windows Pro με την οποία μπορεί κανείς να συνδεθεί, για παράδειγμα από το σπίτι του και να ολοκληρώσει ένα task που δεν κατάφερε να κάνει στον υπολογιστή της εργασίας του.
  • Το Trusted Boot είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό ασφάλειας που πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χρήσιμο για πολλούς. Έχει αναπτυχθεί για να προστατεύει τον υπολογιστή σας από rootkits. Λειτουργεί σε συγχρονισμό με το Secure Boot, διασφαλίζοντας ότι όλα τα στοιχεία της διαδικασίας εκκίνησης ελέγχονται διεξοδικά πριν φορτωθούν.
  • Η λειτουργία που ακολουθεί δεν αφορά το ευρύ κοινό. Το Client Hyper-V είναι για tech nerds που δε χορταίνουν τις νέες δυνατότητες. Είναι ένα εργαλείο τεχνολογίας virtualization που σας επιτρέπει να εκτελείτε virtual machines σε CPU.
  • Η αλήθεια είναι ότι δεν έχετε πολλές επιλογές σαν το Windows Sandbox. Αν βρίσκεστε συχνά σε μια κατάσταση, όπου πρέπει να δοκιμάσετε εφαρμογές και πιο ύποπτα πράγματα, είναι κατάλληλο για εσάς. Επιπλέον, μόλις το απενεργοποιήσετε, τα πάντα θα καταστραφούν αυτόματα, κάτι που είναι ακόμα ένα συν τόσο από την άποψη της ασφάλειας όσο και της ιδιωτικής ζωής.
  • Πολύ βασική διαφορά μεταξύ των δυο εκδόσεων είναι και η RAM. Η Home έχει 128 GB RAM και η Pro 2 ΤΒ.

Windows

Εάν ασχολείστε επαγγελματικά με επιχειρήσεις, καλό είναι να δώσετε σημασία και στα παρακάτω χαρακτηριστικά που είναι επιχειρηματικά προσανατολισμένα.

  • Η λειτουργία Enterprise Mode Internet Explorer (Επιχειρησιακή λειτουργία) διασφαλίζει, ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παλαιότερες εκδόσεις web apps, χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστείτε με τις παροχές ασφαλείας.
  • Η πολιτική της εταιρείας ή Group Policy είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Με τη χρήση αυτού του χαρακτηριστικού περιορίζετε την πρόσβαση σε λειτουργίες και προσαρμόζετε της ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος εκ των έσω. Έτσι έχετε πλήρη έλεγχο των δυνατοτήτων των υπολογιστών της επιχείρησής σας.
  • Το Domain Join επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν μια ασφαλή σύνδεση σε έναν τομέα εργασίας. Το συναντήσαμε πρώτη φορά με τα Windows 7 και έκτοτε εξακολουθεί να είναι ένα εξαιρετικά αξιόλογο χαρακτηριστικό για χρήστες με επιχειρήσεις.
  • Η Assigned Access ουσιαστικά περιορίζει την πρόσβαση για κάποιον χρήστη. Στην περίπτωση που για παράδειγμα, χρειάζεται να δώσετε σε κάποιον που δε γνωρίζετε καλά πρόσβαση σε μια εφαρμογή, ώστε να εργαστεί πάνω σε αυτή, η λειτουργία θα κλειδώσει ολόκληρο το σύστημα εκτός από την απαραίτητη εφαρμογή.
  • Φυσικά εκτός από όσα παραπάνω αναφέραμε υπάρχουν κι άλλες παροχές των Windows 10 Pro, που δε συμπεριλαμβάνονται στα Home.
  1. Το Take a Test δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδεθούν και να δώσουν εξετάσεις.
  2. Το Shared PC Configuration επιτρέπει στις επιχειρήσεις να δημιουργούν περισσότερους από έναν χρήστες σε έναν υπολογιστή.
  3. Το Dynamic Provisioning θα σας λύσει τα χέρια. Δημιουργήστε ένα έτοιμο προφίλ σε μια μονάδα USB και στη συνέχεια τοποθετήστε το στον υπολογιστή. Μετά από αυτό, ο υπολογιστής θα ρυθμίσει αυτόματα τα πάντα με αποτελεσματικότητα. Έτσι, θα έχετε σε ελάχιστο χρόνο ένα PC έτοιμο για χρήση.

Κλείνοντας δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις δυο εκδόσεις και από οικονομικής άποψης. Τα Windows 10 Pro έχουν σχεδόν τη διπλάσια τιμή από τα Home, όμως εάν είστε επαγγελματίας και το χρειάζεστε για την επιχείρησή σας, ίσως αξίζει να διαθέσετε το ποσό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση και τα Windows 10 Home κάνουν αυτό που πρέπει και με το παραπάνω.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS