Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:29
Αρχική business Microsoft: Δημιουργία εντάσεων μετά τα τελευταία updates

Microsoft: Δημιουργία εντάσεων μετά τα τελευταία updates

Την καθιερωμένη Patch Tuesday, δηλαδή την ημέρα που η Microsoft βγάζει στην κυκλοφορία βελτιώσεις για τα προϊόντα software που διαθέτει, εξέδωσε και αρκετά πακέτα security και επιδιορθώσεων για τα Windows 7. Αυτή τη φορά όμως κάτι ήταν διαφορετικό.

Πριν από περίπου τρία χρόνια, η Microsoft χώρισε τις μηνιαίες ενημερώσεις των Windows 7 και Windows 8.1 σε δύο κατηγορίες. Μια μηνιαία συλλογή ενημερώσεων και διορθώσεων και ένα πακέτο με ενημερώσεις για την ασφάλεια.

Microsoft

Το διαφορετικό που εντοπίστηκε αυτή τη φορά αφορούσε το πακέτο ενημερώσεων μόνο για την ασφάλεια. Συγκεκριμένα, το update αυτό ερχόταν με έναν Compatibility Appraiser(εκτιμητή συμβατότητας) με κωδικό KB2952664. Αυτός, είναι σχεδιασμένος για να εντοπίζει προβλήματα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν Windows 7 να κάνουν update σε Windows 10.

Το κακό με αυτόν τον εκτιμητή συμβατότητας είναι ότι ενδέχεται τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιούνται για επόμενα αναγκαστικά updates ή για παρακολούθηση μεμονωμένων υπολογιστών. Επιπλέον σε κάποια αρχεία εμφανίζεται ο όρος “telemetry” και πολλοί θεωρούν ότι είναι ίσως αρχή επιθέσεων spyware.

Microsoft

Ο Compatibility Appraiser προσφέρθηκε και πάλι μέσω των Windows update πριν δυο χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι σε πολλούς υπολογιστές έχει ήδη εγκατασταθεί.

Το ζήτημα που προκύπτει τώρα είναι γιατί η Microsoft είναι εντελώς απρόθυμη να απαντήσει σε ερωτήσεις επί του θέματος. Από την άλλη η απροθυμία της εταιρείας εξηγείται από  το γεγονός, ότι αυτή την εβδομάδα είχε να αντιμετωπίσει zero-day επιθέσεις από hackers.

Πρέπει εδώ να παραδεχτούμε ότι οι ανακοινώσεις της Microsoft σχετικά με τα updates έχουν γίνει γενικά καλύτερες και τουλάχιστον πιο συνεπείς τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια θέματα, όπου η επίμονη σιωπή της εταιρείας προκαλεί την δυσαρέσκεια. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται το δικαίωμα στους επικριτές να συμπεραίνουν, ότι πίσω από αυτή τη στάση κρύβονται άλλα κίνητρα.

Τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αναμένουμε επίσημη απάντηση της Microsoft για τον Compatibility Appraiser, μιας που οι ενστάσεις και οι απορίες δεν φαίνεται να μειώνονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....