ΑρχικήinetAT & T: Γίνεται η πρώτη εταιρεία, που αποκλείει αυτόματα τις spam...

AT & T: Γίνεται η πρώτη εταιρεία, που αποκλείει αυτόματα τις spam κλήσεις

AT & TΤην Τρίτη, η εταιρεία AT & T (T) της Νέας Υόρκης, έγινε η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία ασύρματης επικοινωνίας, που μπλοκάρει αυτόματα τα robocalls και τις spam κλήσεις. Έτσι, οι πελάτες της εταιρείας δεν θα ενοχλούνται πια από τις ενοχλητικές κλήσεις. Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία, η οποία προέκυψε μετά από απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου Επικοινωνιών, που έγινε τον Ιούνιο. Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, οι εταιρείες τηλεφωνίας θα μπορούν να προσφέρουν τη δυνατότητα αποκλεισμού κλήσεων.

Αυτή η απόφαση του συμβουλίου δεν είναι κάτι καινούριο. Εδώ και κάποια χρόνια γίνεται μια προσπάθεια να υιοθετήσουν όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας εργαλεία αποκλεισμού κλήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, οι εταιρείες θα μπορούν να προστατεύουν καλύτερα τους πελάτες και τα δίκτυά τους.

Η εταιρεία δήλωσε τα εξής: “Η AT & T διατηρεί τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τους συνεργάτες στη συνεχιζόμενη μάχη κατά των ανεπιθύμητων και παράνομων robocalls”.

Οι spam κλήσεις είναι πολύ ενοχλητικές σχεδόν για όλους τους ανθρώπους. Μερικές φορές, μάλιστα, είναι απάτες. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε εύκολα τις εντοπίσουμε γιατί πολλές φορές προέρχονται από τον κωδικό της περιοχής του δέκτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας έκθεσης, τον προηγούμενο μόνο μήνα έγιναν πάνω από 4,3 δισεκατομμύρια robocalls, τόσο νόμιμα όσο και παράνομα.

Το μπλοκάρισμα των robocalls γίνεται μέσω ειδικών αλγορίθμων και σάρωσης δικτύου για τον εντοπισμό ανεπιθύμητων κλήσεων. Ο τρόπος, που μπλοκάρονται οι κλήσεις είναι παρόμοιος με τον τρόπο που οι υπηρεσίες email κάνουν σάρωση για την ανίχνευση spam emails.

Η υπηρεσία της AT & T θα προσπαθήσει να αποκλείσει όλες τις spam κλήσεις και να ειδοποιήσει τους πελάτες. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις νέες γραμμές και τους επόμενους μήνες θα προστεθεί και στις υπάρχουσες γραμμές πελατών. Οι υπάρχοντες πελάτες θα ειδοποιηθούν, όταν ενεργοποιηθεί η υπηρεσία.

Η εταιρεία έχει ήδη προσφέρει τη δυνατότητα αποκλεισμού spam κλήσεων σε πελάτες κινητής τηλεφωνίας, είτε μέσω της εφαρμογής AT & T Call Protect είτε μέσω κάποιων ρυθμίσεων στο λογαριασμό τους. Οι πελάτες σταθερής τηλεφωνίας είχαν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν αυτές τις ρυθμίσεις. Τώρα, οι πελάτες της AT & T θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τις ρυθμίσεις, εάν δεν επιθυμούν να μπλοκάρονται οι κλήσεις.

Υπάρχουν και άλλες εταιρείες, που προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, ωστόσο, η AT & T είναι μέχρι στιγμής η μόνη, που μπλοκάρει αυτόματα τις κλήσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS