ΑρχικήinetΡώσοι παρακάμπτουν τους αποκλεισμούς ιστοτόπων ειδήσεων

Ρώσοι παρακάμπτουν τους αποκλεισμούς ιστοτόπων ειδήσεων

Οι Ρώσοι στρέφονται όλο και περισσότερο σε δυτικές πηγές ειδήσεων, για να μάθουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers στοχεύουν δίκτυα του NATO και στρατιωτικές δυνάμεις της Ευρώπης

Ρώσοι

Σύμφωνα με το Cloudflare, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι χρήστες του Διαδικτύου στη Ρωσία υιοθετούν αρκετά επιθετικά εργαλεία παράκαμψης αποκλεισμού, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε βρετανικούς, αμερικανικούς και γαλλικούς ιστότοπους ειδήσεων.

Ταυτόχρονα, η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται απρόθυμη να απομονώσει τη χώρα από το παγκόσμιο Διαδίκτυο, όπως πολλοί πρότειναν ότι ήταν το σχέδιο και επίσης παρουσιάζεται ανίκανη να αυξήσει τα μπλοκαρίσματα της πρόσβασης στους πόρους λόγω προβλημάτων ποιότητας.

Ωστόσο, η Ρωσία έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυτικά μέσα ενημέρωσης και κοινωνικούς ιστότοπους για να ελέγξει τις δημοσιεύσεις σχετικά με την εισβολή της στην Ουκρανία.

Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν παρέχουν αποδείξεις ή ακόμη και πειστική αιτιολόγηση για τη λεγόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση, πολλοί Ρώσοι προσπαθούν να παρακάμψουν το μπλοκ για να μάθουν περισσότερα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε ακόμα: Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν VPN για να παρακάμψουν την λογοκρισία

ιστότοποι ειδήσεων

Τον Μάρτιο, οι εφαρμογές για κινητές συσκευές της Ρωσίας με τις περισσότερες λήψεις ήταν διάφορα εργαλεία VPN, το Telegram και το “WARP / 1.1.1.1” του ίδιου του Cloudflare, ένα αναδρομικό πρόγραμμα επίλυσης DNS με επίκεντρο το απόρρητο, που μπορεί να δρομολογήσει τα αιτήματα των χρηστών μέσω ενός από τους διακομιστές της εταιρείας.

Το WARP προστατεύει τα αιτήματα DNS από την παρακολούθηση από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), προστατεύει από δηλητηρίαση DNS και προσφέρει έξυπνες λειτουργίες όπως το φιλτράρισμα κακόβουλου λογισμικού.

Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία χρήσης από το WARP, το Cloudflare σημείωσε αύξηση στη χρήση με βάση τη Ρωσία, ξεκινώντας από τις αρχές Μαρτίου. Οι περισσότερες από τις αναζητήσεις DNS που προέρχονται από αυτήν την αγορά αφορούν μεγάλες γαλλικές, βρετανικές και αμερικανικές εφημερίδες.

Το Cloudflare αναφέρει επίσης μια έξαρση στη δραστηριότητα DDoS, με αποκορύφωμα τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, που προέρχεται από το εσωτερικό της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Ρώσοι hackers “χτυπούν” μέσω ransomware επίθεσης με χρήση open-source εργαλείων

Σύμφωνα με την ανάρτηση ιστολογίου, αυτές οι επιθέσεις στόχευαν ιστότοπους εκτός Ρωσίας, αλλά μετριάστηκαν στην πηγή, κάτι που είναι ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό.

Πριν από ένα μήνα, η Cloudflare ανακοίνωσε ειδικά μέτρα προστασίας δεδομένων ως απάντηση στον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου του «σκουπίσματος» των διακομιστών που εδρεύουν στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία σε περίπτωση απώλειας ρεύματος ή εκτεταμένης διακοπής της σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS