ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Κατασχέθηκαν 34 εκατομμύρια δολάρια σε crypto από το Dark Web

ΗΠΑ: Κατασχέθηκαν 34 εκατομμύρια δολάρια σε crypto από το Dark Web

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε μία κατάσχεση που πραγματοποιήθηκε από τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα, αποσπώντας νομίσματα και crypto αξίας περίπου 34 εκατομμυρίων δολαρίων από έναν πωλητή στο Dark Web.

Δείτε επίσης: Η Γερμανία έκλεισε την πασίγνωστη παράνομη dark web αγορά Hydra

Dark Web

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανακοίνωση, τα παράνομα κρυπτονομίσματα κατασχέθηκαν από έναν κάτοικο της Νότιας Φλόριντα, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε ένα διαδικτυακό ψευδώνυμο και πούλησε περισσότερα από 100.000 παράνομα αντικείμενα σε αγορές στο Dark Web. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων λέγεται ότι είναι χακαρισμένες πληροφορίες λογαριασμού από μια σειρά από μεγάλες υπηρεσίες, όπως η HBO, η Netflix, η Uber και άλλες.

Εισαγγελείς από τη Νότια Περιφέρεια της Φλόριντα λένε ότι ο κάτοικος χρησιμοποίησε το TOR (The Onion Router) για να αποκτήσει πρόσβαση στο Dark Web, προτού χρησιμοποιήσει μια σειρά από μεθόδους για να μετατρέψει ένα κρυπτονόμισμα σε άλλο προκειμένου να κρύψει την πηγή του. Αυτή η σειρά ενεργειών αποκαλείται συχνά chain hopping και θεωρείται μια μορφή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που προφανώς είναι παράνομη τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε πολιτειακό επίπεδο.

Δείτε ακόμα: DeepDotWeb: Ο admin φυλακίστηκε – το site συνδεόταν με dark web αγορές
κατάσχεση

Τελικά, τα έσοδα από τις παράνομες πωλήσεις κατατέθηκαν σε τυχαίες προσαυξήσεις σε άκυρες στιγμές, αλλά σε καθορισμένα πορτοφόλια crypto, τα οποία αργότερα ανακτήθηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου. Μεταξύ 16 Μαΐου 2017 και 19 Ιουνίου 2017, οι αρχές κατέσχεσαν περίπου 919,3 Ethereum, 643 Bitcoins, 640 Bitcoin Gold, 640 Bitcoin Cash και 640 Bitcoin SV

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης λέει ότι η κατάσχεση ήταν αποτέλεσμα της Επιχείρησης TORnado, η οποία είναι μια κοινή έρευνα από τις Task Force για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος (OCDETF) σε πολλές ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Dark web: Η πλατφόρμα carding UniCC κλείνει το κατάστημα της

Ωστόσο, ενώ το ποσό των 34 εκατομμυρίων δολαρίων (το οποίο άξιζε έως και 47 εκατομμύρια δολάρια κάποια στιγμή βάσει δικαστικών εγγράφων) είναι σίγουρα μεγάλο, δεδομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας των κρυπτονομισμάτων, σχεδόν σίγουρα δεν θα είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις, καθώς αναμένεται ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες, πολύ μεγαλύτερες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS