ΑρχικήsecurityDark web: Η πλατφόρμα carding UniCC κλείνει το κατάστημα της

Dark web: Η πλατφόρμα carding UniCC κλείνει το κατάστημα της

Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες carding στο Dark Web, η UniCC, ανακοίνωσε την «απόσυρση της» από την εγκληματική βιομηχανία.

Δείτε επίσης: Dark web αγορά “2easy”: Πώληση κλεμμένων δεδομένων σε πολύ χαμηλές τιμές

UniCC Dark web

Το UniCC δραστηριοποιείται από το 2013. Η πλατφόρμα ειδικεύεται σε αυτό που είναι γνωστό ως «carding»: απάτη με πιστωτικές κάρτες και πώληση κλεμμένων στοιχείων που μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών, για κλωνοποίηση καρτών και για πιθανή διευκόλυνση κλοπής ταυτότητας.

Η ειδοποίηση απόσυρσης δημοσιεύτηκε τόσο στα ρωσικά όσο και στα αγγλικά σε διάφορα φόρουμ του dark web.

Στη συνέχεια, οι χειριστές έδωσαν τους προφανείς λόγους για το κλείσιμο του UniCC: την ηλικία και την υγεία της ομάδας της.

Δείτε επίσης: Η αγορά Dark Web Cannazon έκλεισε λόγω μαζικής επίθεσης DDoS

Στη συνέχεια, η ομάδα του UniCC προειδοποίησε τους χρήστες ότι έχουν στη διάθεσή τους 10 ημέρες για να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους και να εκκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους πριν κλείσει η πλατφόρμα, παράλληλα με το affiliate domain της – LuxSocks.

Σύμφωνα με μια ανάλυση που διεξήχθη από την Elliptic, από το 2013, το UniCC έχει κάνει generate περίπου 358 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από κλοπιμαία δεδομένα μέσω cryptocurrencies, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin, Ether, Litecoin και Dash.

UniCC Dark web

Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, ένα από τα μεγαλύτερα carding forums, το Joker’s Stash, αποφάσισε να αποσυρθεί από την αγορά. Η πλατφόρμα διευκόλυνε το εμπόριο και την πώληση κλεμμένων δεδομένων καρτών πληρωμής, αλλά μετά την κατάσχεση ορισμένων domain που χρησιμοποιήθηκαν από το Joker’s Stash αρκετούς μήνες πριν — και την νοσηλεία του χειριστή λόγω COVID-19 — η υπηρεσία έκλεισε.

Υπολογίζεται ότι το Joker’s Stash κέρδισε εκατομμύρια δολάρια σε παράνομα κέρδη κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Δείτε επίσης: Οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών εκμετάλλευσης SS7 στο dark web είναι απατεώνες

Ακόμη και αν οι φορείς εκμετάλλευσης έχουν πραγματικά «συνταξιοδοτηθεί», αυτό δεν σημαίνει ότι είναι η ιστορία τελειώνει – οι αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούσαν να τους χτυπήσουν την πόρτα αρκετό καιρό μετά.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS