ΑρχικήsecurityΗ Γερμανία έκλεισε την πασίγνωστη παράνομη dark web αγορά Hydra

Η Γερμανία έκλεισε την πασίγνωστη παράνομη dark web αγορά Hydra

Γερμανία: Οι servers του Hydra Market, της πιο εξέχουσας ρωσικής πλατφόρμας darknet για την πώληση ναρκωτικών και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατέρριψε η γερμανική αστυνομία.

Η αστυνομία μπόρεσε να κατασχέσει 543 bitcoins από τα κέρδη της Hydra, τα οποία σήμερα αξίζουν λίγο πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης: DeepDotWeb: Ο admin φυλακίστηκε – το site συνδεόταν με dark web αγορές

Τα χρήματα που κατασχέθηκαν δείχνουν το μέγεθος της αγοράς Hydra, η οποία μετρούσε περίπου 19.000 εγγεγραμμένους λογαριασμούς πωλητών που εξυπηρετούσαν τουλάχιστον 17 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Hydra Γερμανία

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Κεντρική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ZIT) και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας (BKA) εκτιμούν ότι η Hydra Market είχε τζίρο 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη αγορά dark web στον κόσμο.

Δείτε επίσης: Dark web: Η πλατφόρμα carding UniCC κλείνει το κατάστημα της

Εκτός από τις υπηρεσίες ναρκωτικών και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που ήταν το επίκεντρο, η Hydra προσέφερε και κλεμμένες βάσεις δεδομένων, πλαστά έγγραφα και υπηρεσίες εισβολής.

Έρευνα σε έναν σκοτεινό χώρο

Προς το παρόν, η αρχική σελίδα της Hydra δείχνει ότι το BKA που ενεργούσε για λογαριασμό του Γενικού Εισαγγελέα στη Φρανκφούρτη επί του Main κατέλαβε την υποδομή της αγοράς μετά από συντονισμένη διεθνή προσπάθεια επιβολής του νόμου.

Hydra Γερμανία

Αυτή η ενέργεια κατέστη δυνατή μετά από μακρά έρευνα που στράφηκε εναντίον των προηγουμένως άγνωστων χειριστών και διαχειριστών της πλατφόρμας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της BKA, το Hydra Market διέθετε ένα Bitcoin Bank Mixer, το οποίο απέκρυψε όλες τις συναλλαγές cryptocurrency που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα, καθιστώντας δύσκολο για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να παρακολουθούν χρήματα που αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Dark web αγορά “2easy”: Πώληση κλεμμένων δεδομένων σε πολύ χαμηλές τιμές

Προς το παρόν, είναι άγνωστο εάν οι γερμανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις ή αν έχουν στοιχεία ταυτότητας ή ακόμη και στοιχεία για την ομάδα πυρήνα της Hydra.

Εν τω μεταξύ, ο κατασχεμένος εξοπλισμός πιθανότατα περιέχει ενοχοποιητικά στοιχεία για πωλητές και πελάτες της Hydra, επομένως αυτά θα μπορούσαν να αναλυθούν σε μια επερχόμενη δεύτερη φάση.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS