ΑρχικήUpdatesΔιορθώθηκε το πρόβλημα του IE11 που εμπόδιζε τα Windows 11 upgrades

Διορθώθηκε το πρόβλημα του IE11 που εμπόδιζε τα Windows 11 upgrades

Η Microsoft αφαίρεσε μια αναμονή συμβατότητας που μπλοκάρει τις αναβαθμίσεις των Windows 11 για πελάτες των Windows 10 μετά την επιδιόρθωση ενός γνωστού ζητήματος που οδήγησε σε προβλήματα κατά την εισαγωγή δεδομένων του Internet Explorer 11 (IE11) στον Microsoft Edge.

Δείτε επίσης: Η Microsoft θα αποκλείει ευάλωτους drivers στα Windows 10, Windows 11

 IE11

Η δέσμευση ασφαλείας εφαρμόστηκε για συστήματα Windows 10 όπου το IE11 ήταν το κύριο ή το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Η Microsoft αναφέρει το εξής: “Εάν έχετε αποδεχτεί να εισάγετε τις πληροφορίες και τα δεδομένα IE11 στο Microsoft Edge στα Windows 10 πριν από την αναβάθμιση σε Windows 11, η συσκευή σας δεν θα πρέπει να επηρεαστεί από αυτό το ζήτημα.”

“Αυτό το ζήτημα επιλύθηκε στον Microsoft Edge 99.0 για συσκευές που αναβαθμίζονται σε Windows 11 και συσκευές που έχουν ήδη αναβαθμιστεί σε Windows 11”, εξήγησε η Microsoft στον πίνακα ελέγχου του Windows Health.

“Η δέσμευση ασφαλείας έχει καταργηθεί από τις 31 Μαρτίου 2022 για συσκευές που έχουν ενημερωθεί σε Microsoft Edge 99.0 και μεταγενέστερη έκδοση.”

Δείτε επίσης: Ενημέρωση Windows 11 KB5011563: Διορθώνει BSOD και άλλα ζητήματα

Σύμφωνα με τη Microsoft, μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες για να προσφερθεί η ενημέρωση των Windows 11, έκδοση 21H2 σε συστήματα όπου εφαρμόστηκε το μπλοκ αναβάθμισης.

Ο Internet Explorer θα αποσυρθεί τον Ιούνιο

Σε σχετικές ειδήσεις, η Microsoft υπενθύμισε στους πελάτες των Windows τον Μάρτιο ότι ο Internet Explorer 11 θα αποσυρθεί από ορισμένες εκδόσεις των Windows 10 τον Ιούνιο και θα αντικατασταθεί με τον Microsoft Edge που βασίζεται στο Chromium.

Μετά την απόσυρση του Internet Explorer, η Microsoft θα συνεχίσει να υποστηρίζει παλαιού τύπου ιστότοπους και εφαρμογές που βασίζονται στον Internet Explorer εντός του Microsoft Edge μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας Internet Explorer (IE mode).

Μόλις αποσυρθεί στις 15 Ιουνίου 2022, το desktop app του Internet Explorer θα απενεργοποιηθεί και θα ανακατευθυνθεί αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού Microsoft Edge.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες θα προειδοποιούνται αν το PC τους δεν είναι έτοιμο για τα Windows 11

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο μετάβασης στον Microsoft Edge και τη λειτουργία IE του από αυτόν τον οδηγό της εταιρείας.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS