ΑρχικήsecurityDeepDotWeb: Ο admin φυλακίστηκε - το site συνδεόταν με dark web αγορές

DeepDotWeb: Ο admin φυλακίστηκε – το site συνδεόταν με dark web αγορές

Ένας Ισραηλινός πολίτης που διαχειριζόταν το DeepDotWeb (DDW), έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο και έναν ιστότοπο ανασκόπησης για dark web sites, καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 97 μηνών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διατάχθηκε να καταβάλει 8.414.173 δολάρια.

Δείτε επίσης: Dark web: Η πλατφόρμα carding UniCC κλείνει το κατάστημα της

Η καταδίκη του Tal Prihar, 37 ετών, ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την εισαγγελέα των ΗΠΑ Cindy K. Chung για τη Δυτική Περιφέρεια της Πενσυλβάνια.

Ο Prihar είχε δηλώσει ένοχος για συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη σύλληψή του και την κατάσχεση του ιστότοπου.

DeepDotWeb

Σύνδεση με το διαδικτυακό έγκλημα

Ο ιστότοπος DeepDotWeb δεν φιλοξενούσε τίποτα κακόβουλο ή επιβλαβές, αλλά συνδέεται άμεσα με διάφορες αγορές dark web που πωλούν παράνομα αγαθά.

Διέθετε και μια ενότητα ειδήσεων που ενημερώνει τους επισκέπτες για την κατάσταση των διάφορων ιστότοπων Tor, για το τι είναι hot σε κάθε τομέα ενδιαφέροντος και παρουσίαζε κριτικές ιστότοπων.

Αν και η πλατφόρμα φαινομενικά λειτουργούσε εντός νομικού πλαισίου, οι ερευνητές του FBI διαπίστωσαν ότι λάμβανε μίζες για σύνδεση με αγορές dark web που πουλούσαν παράνομα αγαθά, όπως παράνομα πυροβόλα όπλα, malware και εργαλεία hacking, ναρκωτικά και οικονομικές πληροφορίες.

Καθώς οι επισκέπτες αυτών των sites αγόραζαν παράνομα προϊόντα και υπηρεσίες, το DDW θεωρήθηκε ότι συμμετείχε σε εγκληματικές επιχειρήσεις.

Ο Prihar έλαβε συνολικά 8.155 bitcoin από τις συμφωνίες affiliate marketing του με φορείς της αγοράς, οι οποίες στη συνέχεια ξεπλύθηκαν μέσω διαφόρων εταιρειών shell και λογαριασμών bitcoin.

Δείτε επίσης: Dark web αγορά “2easy”: Πώληση κλεμμένων δεδομένων σε πολύ χαμηλές τιμές

Το DeepDotWeb ήταν ένας ιστότοπος clearnet, που σημαίνει ότι ήταν εύκολα προσβάσιμος από ένα ευρύτερο κοινό, αλλά οι ιστότοποι με τους οποίους συνδεόταν δεν ήταν.

Για να βρείτε Tor links σε dark web sites, πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες μηχανές αναζήτησης και καμία από αυτές τις μηχανές δεν είναι αρκετά ισχυρή ή εξελιγμένη ώστε να ευρετηριάζει όλους τους ιστότοπους Tor και να ελέγχει την κατάστασή τους σε πραγματικό χρόνο.

DeepDotWeb

Ως εκ τούτου, η διαδικασία εντοπισμού αξιόπιστων, μοντέρνων ή εξειδικευμένων πυλών είναι επίπονη και κουραστική, γεγονός που λειτουργεί ως εμπόδιο από μόνο του.

Τούτου λεχθέντος, οι επιμελημένες καταχωρήσεις του DDW και οι πλούσιες πληροφορίες σχετικά με το τι να περιμένουμε από κάθε πλατφόρμα χρησίμευσαν ως πύλη σε έναν κατά τα άλλα κρυφό κόσμο του διαδικτυακού εγκλήματος.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει και έναν συγκατηγορούμενο που ονομάζεται Michael Phan, 34, επίσης Ισραηλινός πολίτης, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι ο συνιδιοκτήτης του site DDW.

Δείτε επίσης: Η αγορά Dark Web Cannazon έκλεισε λόγω μαζικής επίθεσης DDoS

Ο Phan παραμένει στο εξωτερικό και αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε διαδικασία έκδοσης στο Ισραήλ.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS