ΑρχικήsecurityΕιδικός ασφαλείας εξηγεί τι είναι τα Robocalls και πώς να τα αποφύγουμε

Ειδικός ασφαλείας εξηγεί τι είναι τα Robocalls και πώς να τα αποφύγουμε

Robocalls Η ειδικός ασφαλείας και πρόεδρος του CMIT Solutions of Capitol Hill, Anne Morrison, έδωσε μια συνέντευξη και εξήγησε τι είναι Robocalls και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Δύο χρόνια πριν, το 2017, το 5% των συνολικών κλήσεων αναγνωρίστηκε ως robocalls. Το 2018, το ποσοστό ανέβηκε στο 30% και φέτος, αναμένεται να αποτελεί το 50% όλων των κλήσεων.

Τα Robocalls είναι τηλεφωνικές κλήσεις, που προωθούν κάποια ηχογραφημένα, συνήθως, μηνύματα. Αυτές οι κλήσεις, τις περισσότερες φορές, συνδέονται με πολιτικές καμπάνιες ή προώθηση προϊόντων (telemarketing). Σύμφωνα με την κ. Morrison, δε είναι εύκολο να αποφύγει κάποιος τα Robocalls, υπάρχουν, όμως, κάποια βήματα, που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να τα μειώσουμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να μειώσουμε τα Robocalls;

1. Μπλοκάρισμα άγνωστων και επίμονων αριθμών

Ο πιο απλός τρόπος αποφυγής των robocalls είναι να αγνοήσετε αυτές τις κλήσεις και να μην απαντήσετε. Επειδή, όμως, αυτές οι κλήσεις είναι ενοχλητικές, ακόμα και αν δεν απαντάτε, μπορείτε να επιλέξετε να μπλοκάρετε αυτούς τους αριθμούς.

2. Χρησιμοποιήστε την υπηρεσία “Μην ενοχλείτε”

Σε περίπτωση, που η παραπάνω μέθοδος δεν είναι αποτελεσματική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία, όπως είναι το “Μην ενοχλείτε”, που προσφέρει το iPhone. Αυτή η υπηρεσία, ουσιαστικά, δεν εμφανίζει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις από συγκεκριμένους αριθμούς. Είναι κάτι σαν φίλτρο, που επιτρέπει να δέχεστε κλήσεις μόνο από άτομα, που γνωρίζετε, ή μόνο από τις αποθηκευμένες επαφές σας.

3. Μην κάνετε ό,τι σας ζητούν στο τηλέφωνο

Σε περίπτωση, που απαντήσετε σε μια ύποπτη κλήση, μην ανταποκριθείτε στα αιτήματα των πιθανών απατεώνων. Μην πατήσετε, για παράδειγμα, κάποιο κουμπί, που σας ζητούν. Το καλύτερο, που έχετε να κάνετε, είναι να κλείνετε αμέσως το τηλέφωνο, μόλις αντιληφθείτε ότι πρόκειται για μια ανεπιθύμητη κλήση. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να προσέχετε τι λέτε. Οι απατεώνες, πολλές φορές, χρησιμοποιούν τα robocalls για να σας ξεγελάσουν. Μπορούν να κάνουν ερωτήσεις, που ακούγονται πολύ φυσικές, σαν να τις λέει κάποιος άνθρωπος. Για παράδειγμα μπορεί να πει: “Μπορείτε να με ακούσετε;” και εάν απαντήσετε “Ναι”, αυτό μπορεί να ηχογραφηθεί και να χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη στιγμή για την πραγματοποίηση τηλεφωνικής απάτης.

4. Αναζητήστε εφαρμογές, που μπλοκάρουν τα robocalls

Υπάρχουν πολλές εταιρείες, όπως οι T-Mobile, Sprint, Verizon και AT & T, που προσφέρουν εφαρμογές, που μπλοκάρουν γνωστούς ανεπιθύμητους αριθμούς και επισημαίνουν κάποιους ως ύποπτους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο αριθμός των ανεπιθύμητων κλήσεων, που λαμβάνετε.

Στις μέρες μας, οι απειλές είναι πολλές και δεν περιορίζονται μόνο στους υπολογιστές και στα δίκτυα. Τα τηλέφωνα είναι, επίσης, ευάλωτα, οπότε πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS