ΑρχικήsecurityΤο iOS 13 επιτρέπει να επιλέγετε ποιες εφαρμογές εντοπίζουν την τοποθεσία σας

Το iOS 13 επιτρέπει να επιλέγετε ποιες εφαρμογές εντοπίζουν την τοποθεσία σας

εφαρμογές

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε το νέο της λειτουργικό σύστημα, iOS 13, το οποίο και  ανακοίνωσε στο WWDC. Πάντα πιστή στην ιδεολογία της γύρω από την ιδιωτικότητα, η εταιρεία έχει προσθέσει ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στο νέο λειτουργικό της σύστημα, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα εντοπισμού τοποθεσίας.

Με άλλα λόγια, το iOS 13 θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν δεδομένα με τη μορφή χάρτη, τα οποία θα τους ενημερώνουν για όλες τις εφαρμογές που έχουν εντοπίσει την τοποθεσία τους, σύμφωνα με μια αναφορά από το 9to5Mac.

Η αναφορά παρουσιάζει μία εικόνα εφαρμογών του App Store, όπου ένα αναδυόμενο μήνυμα περιέχει έναν χάρτη με όλα τα δεδομένα. Εκτός από αυτό, το μήνυμα παρουσιάζει δύο επιλογές που σας επιτρέπουν να αποφασίσετε εάν θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας με τις εφαρμογές.

Αν και ακόμα δεν είμαστε σε θέση να δούμε τι ακριβώς δείχνει ο χάρτης, οι τρεις επιλογές που δίνονται είναι εμφανείς και είναι οι ακόλουθες: “Να επιτρέπεται κατά τη χρήση της εφαρμογής”, “Να επιτρέπεται μία φορά” και “Να μην επιτρέπεται”.

Ως υπενθύμιση, το αναδυόμενο μήνυμα εμφανίζεται μόνο όταν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή “Ask” για μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Αυτή η νέα λειτουργία δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να γνωρίζουν πως και που οι εφαρμογές εντοπίζουν την τοποθεσία τους και να μπορούν έτσι να επιλέξουν σε ποιες από αυτές θα επιτρέψουν να εντοπίζει την τοποθεσία τους.

Επιπλέον το νέο iOS 13 έχει εντάξει στις εφαρμογές του και το “Find My” που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη συσκευή σας ακόμη και όταν είστε εκτός σύνδεσης με επιπρόσθετη ιδιωτικότητα. Άλλες λειτουργίες που έρχονται με το νέο λειτουργικό σύστημα είναι οι Dark Mode, Sign-in with Apple, Swipe Typing, βελτιώσεις επιδόσεων και πολλά άλλα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS