ΑρχικήsecurityRetro gaming site Emuparadise: Παραβίαση δεδομένων 1 εκατομμυρίου λογαριασμών

Retro gaming site Emuparadise: Παραβίαση δεδομένων 1 εκατομμυρίου λογαριασμών

EmuparadiseΠρόσφατα, αποκαλύφθηκε ότι το retro gaming site, Emuparadise, έπεσε θύμα hacking, με αποτέλεσμα τη διαρροή 1.1 εκατομμυρίων λογαριασμών των χρηστών. Η παραβίαση φαίνεται να έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2018.

Το retro gaming site φιλοξενούσε ROMs για ρετρό παιχνίδια, που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε emulators. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2018, το Emuparadise αποφάσισε να μην φιλοξενεί πια game ROMs. Συνέχισε να λειτουργεί ως retro gaming βάση δεδομένων με φόρουμ κοινότητας.

Το Σαββατοκύριακο, κάποιοι χρήστες ανέφεραν ότι τα site Have I Been Pwned και HackNotice τους έστειλαν ειδοποιήσεις, οι οποίες τους ενημέρωναν, ότι τον Απρίλιο του 2018, το Emuparadise υπέστη μια επίθεση με αποτέλεσμα την παραβίαση των δεδομένων τους.

Όπως δήλωσε το haveibeenpwned.com, χθες, 9 Ιουνίου 2019, το site έλαβε μια βάση δεδομένων από το DeHashed.com. Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει 1.131.229 λογαριασμούς, οι οποίοι είχαν παραβιαστεί το 2018 μετά από μια επίθεση στο Emuparadise site.

Συγκεκριμένα, το site δήλωσε: “Τον Απρίλιο του 2018, το αυτοαποκαλούμενο ως “το μεγαλύτερο retro gaming site της γης”, το Emupardise, υπέστη μια σοβαρή παραβίαση δεδομένων. Το παραβιασμένο vBulletin φόρουμ εξέθεσε 1,1 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,  IP διευθύνσεις, ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης”.

Ακόμα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πώς το DeHashed κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν τη βάση δεδομένων και να τη μοιραστεί με άλλα sites. Ωστόσο, ήδη από τον Ιανουάριο, είχε ακουστεί ότι χρήστες από hacker forums διέθεταν μια βάση δεδομένων, που ανήκε στο Emuparadise, και σκόπευαν να την πουλήσουν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS