ΑρχικήsecurityΟ εθισμός στο gaming είναι, τελικά, ψυχική διαταραχή;

Ο εθισμός στο gaming είναι, τελικά, ψυχική διαταραχή;

Ο εθισμός στο gaming είναι, τελικά, ψυχική διαταραχή; Το γεγονός ότι ο εθισμός στο gaming κρίνεται ως ψυχική διαταραχή, πολλοί από εμάς το περιμέναμε, αν δεν το γνωρίζαμε ήδη. Επίσημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγνώρισε τον εθισμό στο gaming ως ψυχική ασθένεια. Τον κατέταξε δε στο International Classification of Diseases.

Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεκίνησε μια σειρά αντιδράσεων, αφού πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που στην πραγματικότητα αφορά ένα μεγάλο ποσοστό ενήλικων αλλά και ανήλικων ατόμων. Μια εκ των αντιδράσεων ήταν και η απάντηση του CEO της Sony, Kenichiro Yoshida. Έσπευσε να πάρει θέση, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος αυτού και ανακοίνωσε ότι η Sony ήδη εφάρμοσε ένα σύστημα για τον περιορισμό των παικτών με βάση την ηλικία.

gaming

Ήδη η εταιρεία έχει δημιουργήσει game software ανάλογα την ηλικία του παίκτη, ενώ προσφέρει και τη δυνατότητα γονικού ελέγχου. Βέβαια, τίποτα δεν είναι απροσπέλαστο και αυτός είναι ο λόγος που ανήλικοι χρήστες ανά τον κόσμο έρχονται σε επαφή με περιεχόμενο ενηλίκων. Άρα και πάλι είναι στο χέρι των γονέων να περιορίσουν την αλόγιστη χρήση παιχνιδιών ανήλικων gamers παρακολουθώντας τη.

Εξίσου σημαντικό ζήτημα, αν όχι και μεγαλύτερο, είναι οι ενήλικοι gamers. Εκείνοι έχουν φυσικά το δικαίωμα να επιλέξουν εάν θα παίξουν, πότε αλλά και πόσο χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

Οι αντιδράσεις φυσικά δε σταματούν εδώ. Ο Christopher J. Ferguson, Ph. D, δηλώνει πως είναι μια βιαστική κίνηση εκ μέρους του Π.Ο.Υ. και καλό θα ήταν να συμβουλευτούν επιπλέον ερευνητές για τη λήψη τέτοιας απόφασης.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, καλό είναι να αναφερθεί η ύπαρξη ερευνών που υποστηρίζουν ότι το gaming σε λογικά πλαίσια όχι μόνο δεν κάνει κακό αλλά βοηθάει στον περιορισμό του στρες και της κατάθλιψης.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS