ΑρχικήgamingAnimal Well: Ελληνικό Review

Animal Well: Ελληνικό Review

Animal Well

Spoiler Alert: Αποκάλυψη σημαντικών λεπτομερειών ή πλοκής! Μην σας χαλάσει η έκπληξη για το Animal Well, αυτό το προσωπικό έργο που είχε πάνω από επτά χρόνια στη δημιουργία του, το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό! Οπότε αξίζει να το δοκιμάσετε και μόνοι σας!

Είσαι ένας άνθρωπος αβγό. Ξυπνάς μέσα σε ένα μεγάλο γογγύλι. Ο κόσμος γύρω σου είναι ξένος, με έναν παράξενο, φωτεινό αέρα. Ωστόσο, υπάρχει μια εξοικείωση με αυτόν. Ένα σκιουράκι κοντά σου σε καλεί να το κυνηγήσεις, και τα μαρασμένα καλάμια κουνιούνται σε έναν αόρατο αέρα. Αρχίζεις να βρίσκεις άνεση σε αυτόν τον παράξενο κόσμο, καταβροχθίζοντας μικρότερα γογγύλια και ανακαλύπτοντας φυτά που λειτουργούν σαν μικρά βεγγαλικά η δυναμιτάκια για να απομακρύνουν τα πλάσματα που επιθυμούν να σας κάνουν κακό. Είναι μια απλή ζωή που έχεις βρει, ζώντας ανάμεσα στις πάπιες και τα καγκουρό και τους πίθηκους αυτού του παράξενου κόσμου. Ωστόσο, κάτω από την επιφάνεια του Animal Well κρύβεται κάτι. Κάτι που θα σε μετατρέψει από έναν απλό άνθρωπο αβγό σε έναν παρανοϊκό, που καταγράφει σημειώσεις και πιστεύει σε συνωμοσίες. Έχεις προειδοποιηθεί.

Δείτε επίσης: Netflix: Τα 5 νέα παιχνίδια που έρχονται το Μάιο!

Το Animal Well είναι πονηρό στον τρόπο που παρουσιάζεται. Αρχικά, είναι ένα απλό παιχνίδι εξερεύνησης 2D χωρίς καθόλου μάχη. Ο στόχος σου; Δύσκολο να πεις, πέρα από κάποια αόριστα σημάδια σε έναν μεγάλο χάρτη. Φαίνεται να είναι μια πολύ απλή εκδοχή του είδους Metroidvania, με βασικούς, βασισμένους σε διακόπτες γρίφος που σου κλειδώνουν το δρόμο.

Αλλά καθώς εξερευνάς αυτόν τον κόσμο, τα μυστικά του ξετυλίγονται μπροστά σου με εκπληκτικούς τρόπους. Με τρόπους τόσο εθιστικούς που ίσως να χρειαστούν μέρες για να εξηγηθούν, αλλά συνειδητοποιώ ότι πρέπει για να μεταφέρω γιατί αυτό είναι ένα από τα πιο εφευρετικά παιχνίδια της τελευταίας δεκαετίας.

Δείτε ακόμα: Hades 2: Σημείωσε Ρεκόρ Παικτών στο Steam

Animal Well

Θα ξεκινήσουμε με τα βασικά. Όπως και σε οποιοδήποτε Metroidvania, υπάρχουν εργαλεία στο Animal Well που θα σας επιτρέψουν να διασχίσετε περισσότερο από τον χάρτη. Ένα από τα πρώτα εργαλεία που παίρνετε; Μια φυσαλίδα, την οποία μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε και σας επιτρέπει να πηδήξετε ψηλότερα. Με άλλα λόγια, είναι η δική σας εκδοχή ενός διπλού άλματος. Και όμως, αυτή η απλή φυσαλίδα κρύβει μέσα της τεχνικές που δεν είναι αμέσως προφανείς. Για παράδειγμα: Μπορείτε να σταθείτε σε μια φυσαλίδα και να την χρησιμοποιήσετε για να κατεβείτε σαν ασανσέρ. Πιέστε προς τα κάτω τον αναλογικό μοχλό, και θα επιταχύνετε την κατάβασή σας. Αλλά πηδήξτε μια φορά, και η φυσαλίδα σκάει. Ίσως, ίσως αναρωτιέστε, υπάρχουν περισσότεροι τρόποι να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο μέσα στον κόσμο του Animal Well; Ίσως αυτά τα παράξενα στόματα στο τέλος των αγωγών αποχέτευσης να αρέσουν στις φυσαλίδες σας;,

Δείτε επίσης: Ανακοινώθηκε το Batman: Arkham Shadow για το Meta Quest 3

Στο Animal Well  θα σας κυριεύσει το “τι θα γίνει αν δοκιμάσω αυτό;” Είναι ένα ήσυχο, περίεργο παιχνίδι που δεν προσφέρει πολλή βοήθεια, αλλά μέσα από ενδείξεις στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, αρχίζετε να ερμηνεύετε τη γλώσσα αυτού του κόσμου. Το Animal Well είναι ένας ελβετικός σουγιάς σε μορφή βιντεοπαιχνιδιού – στην επιφάνεια, μπορεί να δείξει την ώρα, αλλά αν καταδυθείτε λίγο πιο βαθιά, υπάρχει ένα εκπληκτικό ποσοστό σύνθετης πολυπλοκότητας κρυμμένο μέσα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια που ακολουθούν αυτό το μοντέλο, αλλά οι θαυμαστές του Fez, του Tunic και του Outer Wilds θα νιώθουν σαν στο σπίτι τους εδώ.

Animal Well

Όπως και άλλα παιχνίδια αυτού του είδους, το Animal Well έχει ένα πλούσιο στυλ παρουσίασης που είναι αποκλειστικό. Η πυκνή σχεδίαση pixel art έχει λίγους αντίστοιχους στον τρόπο που δίνει ζωή στον κόσμο και τους κατοίκους του, με θορυβώδη θάμνους και αέρινα φαντάσματα που περιστρέφονται μέσα από τα παράξενα και μερικές φορές ανησυχητικά τοπία. Όλα αυτά στηρίζονται σε μια αιθέρια μουσική που είναι ταυτόχρονα καλοδεχούμενη και συγκλονιστική. Η καλλιτεχνική δημιουργία, η μουσική και ο σχεδιασμός του παιχνιδιού προέρχονται όλα από έναν μόνο, πολύ αφοσιωμένο προγραμματιστή, τον Billy Basso, που κάνει αυτό να αισθάνεται σαν ένα πραγματικό πάθος που έχει πλήρως υλοποιηθεί. Και μεγάλο μέρος αυτού του πάθους πήγε στο να δημιουργήσει γρίφους που θα μπορούσαν να πάρουν σε έναν μόνο κανονικό άνθρωπο (διαβάστε: εμένα) εβδομάδες, μήνες ή μια αιωνιότητα να λυθούν.

Δείτε ακόμα: Helldivers 2: Απόλυση Αντιδραστικού Community Manager

Αλλά το πιο έξυπνο πράγμα σχετικά με το Animal Well είναι ότι είναι σχετικά εύκολο να τελειώσει για τους περισσότερους παίκτες χωρίς πολλή βοήθεια. Η πρόκληση να φτάσετε στο τέλος του θα σας πάρει περίπου έξι ώρες. Το παιχνίδι σας προσφέρει πραγματικά ένα χρονόμετρο μετά από την πρώτη φορά που το νικάτε. Έχει πολλά πράγματα για του τελειομανείς, επειδή το χρονόμετρό σας θα μπορέσει να διαβάσει έως και 30 ώρες, έχοντας ακόμα πολλά μυστήρια να ανακαλύψετέ.

Είναι δύσκολο να περιγράψεις τη μαγευτική έλξη των πρώτων λίγων ωρών του Animal Well, αλλά είναι ακόμα δυσκολότερο να μιλήσετε για αυτό το παιχνίδι χωρίς να αναφερθείτε στο postgame. Εκεί είναι όπου το Animal Well αρχίζει πραγματικά να δείχνει τα αληθινά του χρώματα ως το όνειρο ενός λύτη παζλ και κυνηγού σκαρφαλωτή. Αλλά είναι καλό να γνωρίζετε ότι τουλάχιστον κάποιοι θα φύγουν ικανοποιημένοι μετά την ολοκλήρωση των τίτλων τέλους, χωρίς να αντιληφθούν τις περαιτέρω βάθη που τους περιμένουν αν πραγματικά αρχίσουν να γεμίζουν τα σκοτεινά σημεία του χάρτη τους.

Δεν αμφιβάλλω ότι μέσα σε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του Animal Well, το παιχνίδι θα έχει λυθεί κυρίως από διαδικτυακούς εθισμένους που είναι εκπαιδευμένοι στο να αποκρυπτογραφούν ακριβώς τα είδη μυστηρίων που βρίσκονται μέσα. Και ναι, αυτοί που παίζουν μετά μπορούν να έχουν την εμπειρία να τους τροφοδοτούν τα πράγματα σε wiki και σελίδες οδηγών παντού.

Δείτε επίσης: Η Nintendo υπόσχεται Switch 2 πριν τον Απρίλιο 2025

Αλλά σας προτείνετε ένας άλλος δρόμος.

Βρείτε έναν φίλο ή δύο και κάντε μια αίματος ορκωμοσία να λύσετε όσο περισσότερο από το Animal Well είναι δυνατόν ανάμεσα σε εσάς μόνο, χωρίς να ζητήσετε βοήθεια online. Η αληθινή μαγεία αυτού του παιχνιδιού είναι να μοιράζεστε ανακαλύψεις και θεωρίες με φίλους. Ναι ένα διαδικτιακό πρόσωπο θα μπορούσε να σας πει το μυστήριο των αβγών χωρίς να εργαστείτε μόνοι σας, αλλά πρέπει να αρνηθείτε για να βιώσετε την αίσθηση ικανοποίησης που λίγα παιχνίδια μπορούν να προσφέρουν. Αναφέρεται στις αρχές των Zelda, όταν οι παλαιότεροι από εμάς προσπαθούσαν να βρουν τι διάολο σήμαινε “Ο Dodongo δεν τρέφεται με καπνό“. Θεωρήστε το μια δοκιμή, ένα σήμα τιμής που μπορείτε να φοράτε όταν είστε 30 ώρες μέσα και κολλάτε το κεφάλι σας σε αυτό το τυχαίο τοιχογραφία ενός κουνελιού. Όταν συμβεί αυτό, γνωρίστε ότι είστε πραγματικά ένας από εμάς.

Το Animal Well κυκλοφόρησε χτες 9 Μαΐου στο Nintendo Switch, PlayStation 5 και Windows PC μέσω Steam.

Πηγή: polygon

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS