ΑρχικήinetΟ FDA ανακαλεί εφαρμογή iOS που έθεσε σε κίνδυνο χρήστες αντλιών ινσουλίνης

Ο FDA ανακαλεί εφαρμογή iOS που έθεσε σε κίνδυνο χρήστες αντλιών ινσουλίνης

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) λέει ότι τουλάχιστον 224 άτομα με διαβήτη έχουν αναφέρει τραυματισμούς που συνδέονται με μια ελαττωματική εφαρμογή iOS που προκάλεσε πρόωρο κλείσιμο των αντλιών ινσουλίνης τους.

αντλίες ινσουλίνης

Την Τετάρτη, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο κατασκευαστής ιατρικών συσκευών Tandem Diabetes Care εξέδωσε μια ανάκληση για την έκδοση 2.7 της εφαρμογής iOS t:connect για κινητά, η οποία χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την αντλία ινσουλίνης t:slim X2 της εταιρείας. Η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε ανάκληση λόγω ενός προβλήματος λογισμικού που μπορεί να προκαλέσει το επανειλημμένο κρασάρισμα και επανεκκίνηση της εφαρμογής, με αποτέλεσμα την εξάντληση της μπαταρίας της αντλίας λόγω υπερβολικής σύνδεσης με το Bluetooth.

Δείτε επίσης: Δείτε τις 10 νέες δυνατότητες του iOS 18!

Όπως ανέφεραν οι χρήστες, η μπαταρία τελειώνει, με αποτέλεσμα να διακόπτεται η λειτουργία της αντλίας ινσουλίνης «νωρίτερα από το αναμενόμενο». Ωστόσο, υπάρχει ειδοποίηση για επικείμενο κλείσιμο μέσω συναγερμού και ειδοποίησης χαμηλής κατανάλωσης. Η εταιρεία καλεί τους πελάτες να ενημερώσουν την εφαρμογή στην έκδοση 2.7.1 ή νεότερη, για να διορθωθεί το πρόβλημα λογισμικού.

Αν και δεν μιλάμε για φυσική ανάκληση, ο FDA την έχει αναγνωρίσει ως ανάκληση «Class I», που είναι ο πιο σοβαρός τύπος ανάκλησης. Αυτό οφείλεται στο ότι είναι ένα ζήτημα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ή και θάνατο.

Δείτε επίσης: Apple: Κυκλοφορεί την τρίτη beta έκδοση του iOS 17.5 και του iPadOS 17.5

Η διακοπή λειτουργίας της αντλίας θα προκαλέσει αναστολή της παροχής ινσουλίνης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποπαραγωγή ινσουλίνης. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, γνωστά ως υπεργλυκαιμία, τα οποία είναι επικίνδυνα εάν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα.

εφαρμογή iOS FDA

Σε σοβαρές περιπτώσεις υπεργλυκαιμίας, λόγω παρατεταμένης περιόδου μη χορήγησης ινσουλίνης, ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει διαβητική κετοξέωση και μπορεί να χρειαστεί νοσηλεία ή παρέμβαση από ιατρό”.

Τέλος, η αβεβαιότητα και το άγχος που προκαλείται από την ανασφάλεια της λειτουργίας της αντλίας ινσουλίνης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των ασθενών.

Δείτε επίσης: Το LightSpy spyware στοχεύει χρήστες iOS

Ευτυχώς, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι που να οφείλονται στο πρόβλημα αυτής της εφαρμογής. Η Tandem ενθαρρύνει τους χρήστες να προσέχουν ιδιαίτερα όταν κοιμούνται, καθώς μπορεί να μην αντιληφθούν τις προειδοποιήσεις εξάντλησης της μπαταρίας.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS